‘Svjetska povorka za slobodu i demokraciju’ – prosvjed protiv korona mjera 20.3. u 5 hrvatskih gradova

Zagreb, 08.11.2020 - Prosvjed protiv uvođenja epidemioloških mjera, a koje je zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom uveo Nacionalni stožer civilne zaštite. Na slici prosvjednici na glavnom zagrebačkom trgu. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

U subotu, 20. ožujka, održat će se Svjetska povorka za slobodu, mir i demokraciju u više od 40 zemalja širom svijeta, povodom mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa. Na povorci će se istaknuti neotuđivost temeljnih prava i ustati protiv nametanja restriktivnih mjera sprječavanju širenja koronavirusa.

Ciljevi prosvjeda

“Temeljna ljudska prava imaju glavni prioritet i o njima se ne može pregovarati. Pretjerane i nezakonite mjere i ograničenja zbog koronavirusa moraju se odmah ukinuti. Nerazumno tiransko suzbijanje neslaganja s ovakvom politikom od strane policijskih snaga mora se zaustaviti. U protekloj godini dana mjere zatvaranja uništile su životnu opstojnost i slobode ljudi. Povrijeđena je naša tjelesna autonomija obveznim nošenjem maski, a planirano obvezno cijepljenje uvodi se na međunarodnoj razini.To su neprihvatljiva ograničenja naših temeljnih prava i sloboda”, stoji u njihovom pozivu.

Traže zauzimanje beskompromisnog stava po pitanju 5 temeljnih prava i sloboda:

Sloboda izražavanja
Sloboda kretanja
Pravo izbora
Sloboda okupljanja
Pravo na zdravlje

Prosvjed će se održati u pet hrvatskih gradova, a među njima i u Osijeku kad će se prosvjednici okupiti u 12 u Tvrđi od kud će krenuti prema središnjem osječkom trgu, u Zagrebu od Trga Kralja Tomislava prema Trgu Bana Jelačića, u Splitu od Banovine prema Rivi i Peristilu, u Šibeniku od Šibenik Vidica prema Poljani te u Dubrovniku na Stradunu.

Objavljen je i poziv:

20.03.2021. 💥🌍🇭🇷

Povodom godišnjice uvođenja represivnih antikorona mjera, 20.03.2021. održava se u svim zemljama svijeta:
SVJETSKA POVORKA ZA SLOBODU, MIR I LJUDSKA PRAVA 💥🌍
U cijelom svijetu svi ćemo na isti dan ustati za naša Ustavom zajamčena temeljna ljudska prava i slobode, pravo na rad, kretanje, disanje, okupljanje, slobodu izbora i ljudsko dostojanstvo.
Ne propustite biti dio ovog događaja i osjetiti vjetar promjene u gradovima Hrvatske! Pridružite se povorci u najbližem gradu s početkom u 12 sati. Za kontakt i više informacija pridružite se odgovarajućoj telegram grupi:
🔸️ZAGREB: Trg Kralja Tomislava prema Trgu Bana Jelačića
🔸️SPLIT: ispred Banovine prema Rivi i Peristilu
🔸️ZADAR – ŠIBENIK: Šibenik Vidici prema Poljani
🔸️OSIJEK: Tvrđa prema Trgu Ante Starčevića
🔸️DUBROVNIK: Stradun
🔸️Hrvatska (zajednička grupa)
🔸️Globalna grupa
VAŽNO‼️ Vidljivost objava na Facebooku i drugim društvenim mrežama je vrlo loša, stoga kopirajte i pošaljite ovaj poziv svojim prijateljima i poznanicima putem privatnih poruka – messengera, whatsappa, telefona i osobnim pozivom!
#wewillallbethere
#wewillallbetherecroatia

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr