Dinamovi kapetani o privatizaciji kluba: Neka vodstvo pusti navijače da odluče je li to najbolja opcija

Nakon što je Skupština Dinama jednoglasno prihvatila prijedlog Uprave da se krene u postupak preoblikovanja kluba, a izvršni predsjednik Zdravko Mamić istaknuo kako bi uspješnim preoblikovanjem došao svježi kapital u Dinamo, reagirali su Dinamovi kapetani Tomo Šokota, Dario Šimić, Igor Bišćan, Silvio Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnost navijača

”Nismo protiv privatizacije, ali kao što smo i naglasili prilikom prezentacije 50.000 potpisa navijača koji žele drugačiji Dinamo, takvu odluku moraju donijeti svi članovi kluba, a ne nelegalno izabrana skupina ljudi na vlasti. Dinamo nije samo zbroj bilanci ili knjiga inventara. Dinamo je živ isključivo zbog svojih navijača, koji su, unatoč svemu, to ime uvijek čuvali u svom srcu. Njih treba pitati kakvu budućnost mu žele”, stoji u izjavi za medije.

Drago im je da ”vodstvo kluba više navijače ne naziva ‘ulicom’, nego ih poziva da kupe dionice i uključe se upravljanje klubom”. ”Od početka govorimo da je svaki Dinamovac ima svoje mišljenje o budućem izgledu kluba. Ako trenutno vodstvo zbilja želi da privatizacija uspije, neka pusti navijače da odluče je li to najbolja opcija za klub. Teško nam vjerovati da bi itko ozbiljan kupio klub bez navijača”, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi tekla privatizacija?

Kako je na Skupštini objašnjeno nekoliko je etapa preoblikovanja. Prvo ide procjena imovine, a nakon što se utvrdi vrijednost kreće se u postupak koji se sastoji od više krugova. U prvom krugu se dionice nude jedinicama lokalne samouprave, odnosno Zagrebu, zatim u drugom krugu pravo kupnje dionica imaju svi članovi u jednakim omjerima. Treći krug daje pravo na kupovinu onim članovima koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno svojim uplatama u drugom krugu, a četvrti krug je onaj u kojemu svi koji imaju želje i ljubavi mogu kupiti dionice Dinama. Ukoliko se sve dionice prodaju u nekom od krugova sljedećih neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.