Direktor Cedevite Olimpije o raskidu ugovora s igračima i daljnjim planovima

Foto: fah

Jedna od aktualnih košarkaških vijesti ovoga tjedna je niz raskida ugovora s dobrim dijelom vodećih igrača KK Cedevita Olimpije, koja se bori za završnicu ABA lige, a time i za mogući nastup u Euroligi sljedeće sezone. O tome, kao i o nizu drugih detalja HRT razgovarao je s direktorom KK Cedevita Olimpija Davorom Užbinecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo su teška vremena i svaki klub pokušava pronaći način da što lakše prođe kroz krizu. Cibona je imala svoj način, pokušavaju zadržati klub na nivou da mogu raditi. Znam da su u najboljoj namjeri da klub sutra može biti spreman za nove utakmice. Mi smo poduzeli korake kako bi ovu godinu financijski uspješno mogli zatvoriti, kako ne bi stvorili velike dubioze i kako bi se financijski mogli pripremati za sljedeću sezonu.

Cedevita Olimpija prošlog tjedna je raskinula ugovore s petoricom igrača, među kojima je i hrvatski košarkaš Filip Krušlin.

– Dogovorili smo s igračima sporazumski raskid ugovora za ovu sezonu. Išli smo s tim da sezone više neće biti ili da će se odvijati na neki drugačiji način, a ne redovni. ABA ligi je do kraja ostalo jedno kolo i play off. Želja nam je da se borimo do zadnje utakmice, ali procijenili smo da je preveliki broj upitnika i nismo htjeli ugrožavati financijsku stabilnost držeći igrače na cjelogodišnjem ugovoru. S druge strane igrači koji nisu iz Slovenije htjeli su se vratiti kućama i to je značilo prekid treniranja i zajedničke suradnje. Cilj je bio da zadržimo stabilnost i da klub opstane, rekao je Užbinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će se drugi tjedan održati skupština ABA lige i da će nakon toga biti pametniji što i kako dalje.

– Sigurno nećemo znati kada će zdravstvena situacija omogućiti sportske aktivnosti. Sve pod upitnikom, jer o tome ne odlučuju sportske organizacije već krizni stožeri svake države. Kad svi izađu iz karantene tek nakon tog datuma možemo razmatrati nastavak igre.

Osvrnuo se i na neostvareni projekt spajanja Cibone i Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za zagrebačku i hrvatsku košarku to bi bila dobra stvar, ali nije postajala želja sa druge strane. Bilo bi bolje da smo jedan veći klub koji je mogao još više konkurirati klubovima iz Beograda i Podgorice i borit se za povratak u Euroligu. Mi smo se okrenuli ovom projektu Cedevita Olimpija i maksimalno se borimo da napravimo pravi ozbiljan kolektiv u Ljubljani, rekao je Užbinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.