Dirljiv oproštaj Rapida od Otta Barića: ‘Zeleno-bijela obitelj tuguje’

Foto. Snimka zaslon

Bivši hrvatski izbornik i legendarni trener Otto Barić preminuo je u 88. godini života u KB Dubrava od posljedica koronavirusa. Nakon što se vijest o smrti legendarnog trenera proširila medijskim prostorom uslijedile su brojne reakcije, mnogi su izrazili sućut obitelji Herr Otta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuguje se i u Austriji. Naime, Austrijanci su 2011. Barića proglasili najboljim trenerom u Austriji poslije Drugog svjetskog rata. Barić je s austrijskim klubovima ostvario svoje najveće uspjehe. Primjerice s Rapidom je davne 1985. godine poražen u finalu Kupa pobjednika kupova od Evertona, dok je s Casino Salzburgom 1994. godine izgubio od milanskog Intera u finalu Kupa Uefe. Barić je sa Salzburgom u jesen 1994. godine igrao i u Ligi prvaka.

Tada, nakon tog priznanja koje su mu dali Austrijanci, Barić je kazao: “Puno mi znači takvo priznanje jer ipak sam s tri kluba osvojio osam naslova prvaka: po dva s Wacker Innsbruckom i tadašnjim Casio Salzburgom te čak četiri s Rapidom”.

Nakon odlaska Otte Barića oglasio se na Facebooku Rapid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleno-bijela obitelj tuguje zbog gubitka velikog ‘rapidovca’: Otto ‘Maximale’ Barić je u 88. godini života preminuo. S Rapidom je tri puta bio prvak, četiri puta osvajač Kupa, tri puta osvajač Superkupa i 1985 je bio s Rapidom u finalu Kupa pobjednika Kupova. Počivaj u miru, Otto”, napisali su iz Rapida u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.