Dirljive riječi Blanke Vlašić Udruzi ‘Zvono’: ‘Prekrasna priča koju će prezentirati naš Split’

Foto: Press Laser 2017

Split će u organizaciji Jedriličarskog kluba Mornar od 12. do 30. rujna ove godine biti domaćin svjetskog prvenstva u jedrenju klase Laser Standard u konkurenciji seniora i veterana. Mornar se odlučio i na više nego pohvalnu akciju, naime, u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim poteškoćama ”Zvono” iz Splita prepustio je njihovim štićenicima izradu medalja koje će se dodijeljivati sudionicima Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor natjecanja iz jedriličarskog kluba Mornar, Zlatko Jakelić, rekao je kako se ovom akcijom željelo “senzibilizirati javnost za pomoć našim sugrađanima i djeci s poteškoćama u razvoju, te pridonijeti njihovoj integraciji u svakodnevni život.” Naravno, hvalevrijednom akcijom nastoje skrenuti pozornost javnosti na svakodnevne probleme s kojima se bore članovi i volonteri udruge ”Zvono” Podršku akciji dao je i osvajač medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama Tončiju Stipanoviću, a podršku su dali brojni splitski sportaši,  poput legendarne Blanke Vlašić, zatim sestre Ana i Lucija Zaninović, Petar Metličić i Aljoša Asanović, ali i velike estradne zvijezde Oliver Dragojević, Marijan Ban i Goran Karan.

“Jako mi je drago da su u ovu prekrasnu priču o svjetskom jedriličarskom prvenstvu, a koje će prezentirati naš Splitu, svoj doprinos mogli dati i naši sugrađani odnosno štićenici Udruge Zvono. Mislim da su im naši jedriličari na ovaj način, kroz izradu medalja, a koje će otići diljem svijeta, dali prigodu da se izraze te pokažu da i oni imaju potrebne vještine. Sigurna sam da će im sve to puno značiti, ali i da će u rujnu doći na Rivu i bodriti našeg Tončija na putu do svjetske medalje”, rekla je jedna od najboljih hrvatskih sportašica i osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

Akciju je podržao objavom na svojoj stranici dao je i Zlatan Stipišić Gibonni kao ambasador UNICEF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.