Dobra atmosfera Dinamovih navijača: Što je Ante Čačić do sada postigao i kako Modri mogu do proljeća u Europi?

Foto: fah, montaža Narod.hr

Nogometaši Dinama nakon četiri odigrana kola u Ligi prvaka imaju isto toliko bodova. Iako nije uspio pobijediti RB Salzburg, hrvatski prvak Dinamo nije ostao bez izgleda za plasman u “europsko proljeće”, što i dalje drži dobru atmosferu među navijačima, koji su na Maksimiru napravili sjajnu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Atmosfera je na Maksimiru bila sjajna, sve su ulaznice bile rasprodane iako tribine fizički nisu bile do kraja pune. Prije ulaska na stadion, navijači su se “zagrijavali” u Fan zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić: Moramo biti ponosni

Dva kola prije kraja natjecanja u skupini E vodi Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg ima šest, a Dinamo i idući suparnik “Modrih”, Milan po četiri boda.

“Zaista moramo biti ponosni, ovo je Liga prvaka i bodovi se ne osvajaju lako. Sve četiri utakmice smo bili korektni, večeras je malo falilo. Ali moramo biti pošteni i oni su imali svoje prilike”, kazao je trener Ante Čačić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

Ante Čačić u travnju je naslijedio Željka Kopića na klupi Dinama. To mu je drugi mandat na klupi Modrih, koje je vodio od 2011.-2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je s njim kao trenerom svladao Bodo/Glimt rezultatom 4:1, nadoknadio poraz od 0:1 iz prve utakmice u Norveškoj i tako izborio Ligu prvaka. U Ligi prvaka svladali su Chelsea 1:0, zatim su poraženi od Milana 1:3, te su s RB Salzburgom odigrali 0:1 i 1:1.

Kako do proljeća u Europi?

Čačićeva momčad ima težak zadatak ako želi igrati Europu na proljeće. Prvo 25. listopada na Maksimir dolazi Milan, a zatim tjedan dana kasnije Modri putuju u London kod Chelseaja. Pobjeda nad Milanom i poraz Salzburga kod kuće od Chelseaja donio bi Dinamu sigurno treće mjesto i Europa ligu. Modri bi imali sedam bodova, Milan bi ostao na četiri, a Salzburg na šest. U zadnjem kolu međusobno igraju Milan i Salzburg te je jasno da ga jedna od te dvije momčadi ne može preskočiti.

No, ako Dinamo ne osvoji ni boda na Maksimiru i dalje ima nade u europsko proljeće. Tada bi Dinamo trebao slaviti u Londonu, uz pretpostavku da je kolo ranije Chelsea dobio Salzburg, te da Austrijanci izgube i od Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.