Dobre vijesti: Nikola Kalinić bi opet htio igrati za Hrvatsku

Foto: Instagram

Bivši hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić (30) rekao je u petak kako bi se htio vratiti u reprezentaciju iz koje je potjeran prije četiri mjeseca tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Otvoren sam za povratak. Teško je za objasniti no jasno je da bih se volio vratiti, ali neke stvari se moraju promijeniti“, rekao je Kalinić u intervjuu za španjolske sportske novine AS. Nije naveo koje bi se „stvari“ morale promijeniti da opet zaigra za Hrvatsku.

Njega je izbornik Zlatko Dalić bio poslao doma nakon pobjede od 2-0 u prvom kolu protiv Nigerije kada je odbio ući s klupe u posljednjim trenucima susreta. Kalinić je navodno rekao da ga bole leđa no kasnije se ispostavilo da je već duže vrijeme bio nezadovoljan statusom pričuvnog igrača.

Upitan što se dogodilo u Rusiji odgovorio je: „Već se puno govorilo o tome. To je prošlost. To što se dogodilo je jedna duga priča i o njoj se već puno govorilo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga nije htio govoriti za hrvatske medije koji su žestoko kritizirali njegov potez na prvenstvu. Navodno je bio nezadovoljan jer su ga sadašnji izbornik Zlatko Dalić i njegov prethodnik Ante Čačić ostavljali na klupi dajući prednost igračima poput Mandžukića i Andreja Kramarića navodeći kao razlog manjak njegovog iskustva ili slabiju formu.

Kalinić je deset godina igrao za Hrvatsku te je u 42 utakmice zabio 15 golova.

Upitan o nekadašnjem natjecanju s napadačem Mariom Mandžukićem (32) tijekom igranja u hrvatskoj ligi, dok je ovaj igrao za Dinamo a Kalinić za Hajduk, rekao je: „Jedne godine smo se borili za naslov najboljeg strijelca. Bilo je lijepo, pobijedio me za jedan gol…Izvanredan je igrač i veliki prijatelj“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je na svjetskom prvenstvu igrao u udarnoj postavi a od reprezentacije se oprostio nakon što je Hrvatska osvojila srebrnu medalju poslije poraza 2-4 od Francuske u finalu. Mandžukić je u toj utakmici zabio gol, ukupno svoj 33. u 89 nastupa.

Kalinić je ljetos prešao iz Milana u Atlético Madrid gdje je dosad sudjelovao u četiri utakmice čekajući priliku s klupe. Prošli mjesec je bio i ozlijeđen a prije pet dana je protiv Betisa prvi put zaigrao u udarnoj postavi.

„Simeone traži od mene isto što i od drugih napadača. Prvo da pomažem ekipi. Nakon toga da stvorim prostor za suigrače. Ovdje te ne traže da misliš na gol. Sve je podređeno kolektivu, puno više nego u drugim klubovima“, rekao je Kalinić. „Na prvom mjestu je momčad a ako je ona dobro, onda je i tebi dobro. Ovdje nije presudan broj golova. Tako da se nastojim ubaciti, dodati loptu, sviđa mi se sudjelovati u igri“, dodao je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On još uvijek čeka na prvi gol a Atlético se nalazi na trećem mjestu u prvenstvu s 15 bodova, jednim manje od vodeće Seville.

„Utakmica protiv Betisa bila mi je važna za samopouzdanje. Drugi put će doći pogodak. Bilo je najvažnije pobijediti jer je Betis stigao kao jaka momčad. U Španjolskoj se svi žele nadigravati, svi znaju igrati. Utakmicu sam završio zadovoljan, a osjetio sam i podršku publike“, izjavio je Kalinić.

U formaciji 4-4-2 trener Diego Simeone daje prednost napadačima Antoineu Griezmannu i Diegu Costi. Mandžukić koji je igrao ondje jednu sezonu 2014. godine te Šime Vrsaljko koji je crvno-bijeli dres nosio od 2016. do 2018., rekli su mu da je Atlético dobra momčad zbog igrača, ambijenta i navijača te da se u njoj naporno radi. “To me motivira”, napomenuo je Kalinić.

„Kada dođeš u ovakvu momčad znaš da nećeš igrati sve utakmice i da neće biti lako. Znaš da su ondje vrhunski napadači poput njih dvojice. Vidio sam kako igraju i što su sve sposobni napraviti. Ne znam koliko ću igrati, nitko to ne zna, no iskoristit ću svaku priliku. Razmišljam samo o tome da dam sve od sebe dao mi Simeone jednu ili 90 minuta“, zaključio je igrač s brojem 9 na leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.