Dodig i Ćorić zaustavljeni

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Istanbulu, bolji od njega je u četvrtfinalu bio drugi nositelj, Bugarin Grigor Dimitrov sa 6:4, 6:3 nakon sat i 14 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti u trećem međusobnom dvoboju Dodig nije uspio osvojiti niti set protiv Dimitrova, a po 30-godišnjeg Međugorca kobna je bila slaba realizacija nakon ubačenog prvog servisa. Tijekom čitavog susreta Dodig je osvojio tek 41 posto poena nakon što je pogodio prvi servis (13 od 31), a odlični mladi Bugarin je sjajnim reternima stvarao stalni pritisak na Dodigov početni udarac. Ukupno je Dodig izgubio pet od devet gemova u kojima je servirao.

Dodig je izgubio svoj prvi servis-gem u dvoboju, te je stalno hvatao zaostatak za Dimitrovom. Dva je puta u prvom setu uspijevao vratiti “break”, ali kod zaostatka 4:5, odnosno kada je servirao za ostanak u prvom setu, po treći je put izgubio servis što je ujedno označilo i kraj te dionice igre. Taj gem Dodig je započeo s dvije pogreške, a Dimitrov ga je zaključio s dva odlična “passinga”.

I u drugom je setu Dodig hvatao zaostatak, izgubio je servis u četvrtoj igri, ali je vratio “break” u sedmoj. No, odmah u sljedećem gemu Dimitrov je pokazao klasu, te s dva izravna “winnera” nakon Dodigovih servisa stigao do novog “breaka” prednosti kojega je održao i prilikom servisa za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Estoril: Ćorić propustio Garcia-Lopeza

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Estorilu, njega je u četvrtfinalu sa 6:3, 7:6 (4) svladao Španjolac Guillermo Garcia-Lopez nakon dva sata igre.

Protiv pobjendika ovogodišnjeg turnira u Zagrebu, te slavljenika u Bukureštu prošloga tjedna Ćorić je u drugom setu vodio s 5:1 i imao četiri set-lopte u tri različita gema, ali na kraju je pokleknuo u “tie-breaku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je set protekao u dominaciji 31-godišnjeg Španjolca koji je dominirao na svom početnom udarcu, dok je konstantno prijetio na Ćorićevom servisu. Mladi je Zagrepčanin spasio dvije “break-lopte” u drugoj igri meča, još jednu u šestoj, ali je ipak izgubio servis u osmoj što je bilo dovoljno Garcia-Lopezu za osvajanje prvog seta.

Ćorić je odlično započeo drugi set, napravio “break” za 2:0, a nije ga pokolebao niti izgubljeni servis bez osvojenog poena u sljedećoj igri. Uzvratio je s tri uzastopna osvojena gema, od čega dva na suparnikov servis, te je kod vodstva 5:1 imao prvu set-loptu i to na svoj servis. Nažalost, nije ju iskoristio, a iskusni je Španjolac potom pojačao udarce i vratio jedan od dva “breaka” zaostatka. Ipak, Ćorić je kod vodstva 5:2 stigao do još dvije vezane set-lopte stigavši do 15:40 na servis Garcia-Lopeza, no Španjolac se još jednom uspio izvući. Prilikom drugog servisa za set Ćorić nije uspio osvojiti niti jedan poen, ali nakon što je Garcia-Lopez stigao do 5:5 naš se igrač uspio sabrati, osvojio je svoj servis za 6:5 i stigao do četvrte set-lopte, a treće na servis Garcia-Lopeza. Španjolac je u tom trenutku odlično odservirao, a zatim izborio i “tie-break” u kojemu je dominirao od samog početka i ipak riješio dvoboj u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.