Dodig: Najvažnija je ljubav prema sportu

Foto: snimka zaslona

Tridesetosmogodišnji Ivan Dodig ostvaruje iznimne sportske uspjehe, pa je tako u društvu Amerikanca Austina Krajiceka godinu na izmaku završio kao najbolji par svijeta. Ovih se dana u Međugorju priprema za skori početak nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetki su sportaši koji na kraju godine svoju konkurenciju gledaju sa svjetskog vrha, a upravo je 38-godišnji Ivan Dodig s Amerikancem Krajicekom sezonu završio kao prvi teniski par svijeta. Odlične igre ove su godine okrunili s pet trofeja od čega se posebno ističe Roland Garros.

To je Dodigu čak sedmi osvojeni Grand Slam turnir, što ga u tom smislu čini najtrofejnijim hrvatskim tenisačem.

– San svakog igrača je osvajati najveće turnire, tako je i meni Roland Garros poseban, najveći u našem sportu. Imao sam sreću da je bio sedmi u karijeri, a četvrti Roland Garros, to je za ovu sezonu ono što me najviše ispunilo, i završiti kao prvi par u svijetu što dosad nisam uspio. To su veliki rezultati na koje sam ponosan, rekao je Dodig za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunski tenisač i brižan otac

Iako je napunio 38 godina, forma i igra koju pokazuje jasan su znak konkurenciji da se na vrhu namjerava zadržati još neko vrijeme.

– Ono što je najvažnije je ljubav prema sportu. S guštom idem trenirati, to me vodi i motivira, da postavljam ciljeve, uživam u tom sportu, kaže Dodig.

Ne samo da je vrhunski tenisač nego je Ivan i brižan otac, a hoće li netko od sinova krenuti njegovim stopama nije prioritet, nego samo jedna od opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad sam doma, pokušavam biti najbolji otac, dajem sve od sebe, nisam opterećen da djeca moraju trčati, samo se baviti tenisom, oni vole, prate svaki moj meč, uživaju.

Djeca, ali ne samo Dodigova, imaju uzora koji je cijelom svijetu pokazao koliko se predani rad isplati, jer doći na svjetski vrh može samo netko tko na putu do cilja ne odustaje lako.

– Sve što sam ostvario teško da bilo očekivati od mladića koji dolazi iz ovih krajeva, ali želja i motivacija su uvijek bile tu i danas sam tu s lijepim uspomenama i ponosan na karijeru koju još uvijek imam i rezultate koje postižem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.