Đoković: “Na dobrom sam putu za kalendarski Grand Slam, ali idem meč po meč”

Foto: fah

Nakon što je izgubio prvi set od Keija Nishikorija u 3. kolu US Opena, prvi tenisač svijeta Novak Đoković dobio je sljedeća tri za konačnu pobjedu od 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković tako i dalje ostaje enigma za Japanca koji je od srpskog tenisača upisao 18. uzastopni poraz. Ipak, pobjednik je našao riječi hvale za protivnika.

– Bio je ovo sjajan meč, meni najteži u dosadašnjem dijelu turnira. Sve pohvale Keiju za igru na visokoj razini. Morao sam se namučiti za ovu pobjedu, ali zadovoljan sam. Zadovoljstvo je pobijediti igrača koji je igrao jako dobro, izjavio je Đoković koji je ostao u igri za kalendarski Grand Slam – osvajanje sva četiri najveća turnira u istoj godini.

Do toga ga dijele još četiri pobjede, a uspije li slaviti u New Yorku, pridružio bi se legendarnom Australcu Rodu Laveru kojemu je to uspjelo 1969.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od sva četiri Grand Slam turnira u Parizu mi je uvijek bilo najteže pobijediti. Roland Garros je oduvijek bio za mene nešto poput Mount Everesta. Osjećao sam ove godine da ako osvojim Pariz, da imam šanse za kalendarski Grand Slam. I evo me, u dobroj sam poziciji, još uvijek sam u turniru, ali idem meč po meč, rekao je Đoković.

Sljedeći Đokovićev protivnik bit će 99. tenisač svijeta Jenson Brooksby. Dvadesetogodišnji Amerikanac, koji je za nastup na turniru dobio pozivnicu organizatora, do osmine finala stigao je svladavši u pet setova Rusa Aslana Karaceva (ATP – 25.) sa 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

Brooksby je najmlađi Amerikanac koji je izborio osminu finala US Opena nakon Andyja Roddicka 2002., piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.