Đoković osvojio Wimbledon, izjednačio se s Nadalom i Federerom

epa09337718 Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning the men's final against Matteo Berrettini of Italy at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain 11 July 2021. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Najbolji tenisač svijeta 34-godišnji Srbin Novak Đoković treći put zaredom, a šesti put u karijeri osvojio je naslov wimbledonskog pobjednika svladavši u nedjeljnom finalu 25-godišnjeg Talijana Mattea Berrettinija sa 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 nakon tri sata i 24 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokoviću je to 20. trofej na Grand Slam turnirima, čime se pridružio Švicarcu Rogeru Federeru i Španjolcu Rafaelu Nadalu kao surekorder po broju naslova na četiri najveća svjetska turnira.

Đoković je poveo sa 4-1 uz prednost jednog ‘breaka’. No, Berrettini je kod 2-5 servisom spasio jednu set-loptu, a potom i vratio ‘break’ zaostatka te kompletirao preokret osvajanjem prvog seta u ‘tie-breaku’. Đoković nije paničario, već je odgovorio osvajanjem četiri uzastopna gema na početku drugog seta, Berrettini je zaprijetio preokretom, došao do 4-5, ali Đoković nije propustio drugu priliku za zaključenje seta i izjenačenje u meču.

Đoković je odlučujući ‘break’ u trećem setu napravio u trećem gemu, a u šestom je izvukao 15-40 i potom mirno priveo set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u četvrtom setu je Berrettini svoju priliku imao kod vodstva 3-2 i 0-30 na servis Đokovića. No, kad je to izvukao, srpski tenisač se više nije osvrtao, osvojio sve gemove do kraja te uz još dva ‘breaka’ stigao do svog šestog wimbledonskog pehara, trećeg u nizu, čime je postao tek treći tenisač u Open eri koji je uspio spojiti tri wimbledonska naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.