Đoković pokušao objasniti svoju novu ideju, koju su žestoko osudili Federer i Nadal: ”Pridružite nam se na povijesnom putovanju”

đokoviću
Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković izazvao je žestoke reakcije sportske, a pogotovo teniske, javnosti nakon što je najavio da se želi odvojiti od ATP-a te napraviti svoju Organizaciju profesionalnih tenisača, odnosno, napustiti već postojeći Savjet igrača pri ATP-u. Reagirali su Rafael Nadal i Roger Federer, koji su se žestoko usprotivili Đokovićevoj samovolji optuživši ga da ruši zajedništvo tenisača u ”ova nesigurna vremena”. Ako se Federer i Nadal protiv male su šanse da će većina tenisača, barem onih najboljih, slijediti Đokovića. No skora budućnost će pokazati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tenisač pokušao je objasniti zašto pokušava razbiti zajedništvo tenisača u vrijeme pandemije koronavirusa, iako je njegova najnovija ideja izazvala žestoke reakcije.

”Dragi igrači i prijatelji, kao što znate, imao sam blagoslovljenu tenisku karijeru. Neman drugih interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Surađujući s našim kolegom Vasekom Pospisilom te s desetke vas tijekom godina, trudili smo se predstavljati interese tenisača  na ATP-u i Grand Slamovima. Jednostavno rečeno, čak iako sam broj 1. na svijetu bili smo odbijani. Zalupili su nam vrata, nisu nas poštovali…”, poručio je Novak Đoković, kojeg cijeli svijet i dalje, kritizirajući ovu njegovu najnoviju inicijativu, podsjeća na fijasko tzv. Adria Toura u Zadru.

Nadalje, Đoković je nastavio u pismu na isti način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razni predsjednici i uprave su pokušali napraviti razne stvari godinama unazad. I, naravno, napravljene su i neke dobre stvari za naš Tour, bez sumnje. Ipak, mislim da većina vas koji su tu bi se složila da se igrači ne tretiraju kako bi trebalo u cijelom sustavu. Puno puta nismo konzultirani oko toga što mislimo i kako se osjećamo glede određenih pitanja. Na primjer, prošle noći  ATP CEO je za pet minuta odlučio da će otkazati igru cijelog dana na turniru. Nitko nije pitao kako mene tako i druge igrače koji se na turniru natječu. To je veoma pogrešno i pokazuje kako nemaju poštovanja. To je, naravno, samo jedan primjer, ima ih puno. Bio sam dio Savjeta jer je to bila platforma, točnije, i dalje je jedina osnova kroz koju se možemo boriti za naša prava”, poruka je srpskog tenisača, koji također poziva na ”jedinstvo” te je poručio kako nije lako biti predsjednik u sustavu koji ne funkcionira.

Kako će njegova organizacija funkcionirati?

”Udruženje igrača imati će svoje prve povjerenike.  Moramo krenuti od negdje, moramo pokazati snagu i jedinstvo. Ne zato što želimo  se boriti već zato što želimo da nas konzultiraju, vrednuju, poštuju u svim  velikim odlukama koje se događaju u našem sportu, do sada to slučaj nije bio”, poručio je, između ostaloga, srpski tenisač i trenutačno prvih igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je dodao: ”Prijatelji moji,  Od ovoga nemam ništa. Promoviram samo interese igrača i naš sport. Nadam se da razumijete i želimo da nam se pridružite na ovom povijesnom putovanju…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.