Dramatičan meč: Marin Čilić prekrenuo 2:0 u setovima i prošao u osminu finala US Opena

Foto: fah

Marin Čilić ušao je u osminu finala US Opena svladavši talentiranog Australca De Minaura 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 i 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je okrenuo 0-2 u setovima i nije se predavao protiv vrlo talentiranog Australca koji je 45. na ATP ljestvici. U prva dva seta Čilić je djelovao nervozno, svoj servis je gubio dvaput u prvom i čak triput u drugom setu. Marin je u naredna dva seta pronašao smirenost i svoju igru, izjednačio je na 2-2, ali tek tad počinje drama. Odlučujući, peti set de Minaur započinje “breakom” za 2-1, no zatim Čilić radi četiri gema u nizu, vodi s 5-2 i činilo se da će lako u 4. kolo. Kod 5-2 na servis protivnika Čilić propušta pet meč-lopti, od čega tri vezane, a potom još jednu meč-loptu na svoj servis, koji je izgubio, a de Minaur poravnao na 5-5. U 12. igri Čilić ipak dolazi do još jednog “breaka” i konačne pobjede u meču u kojem je propustio sedam meč-lopti.

Čilić je u meču imao 14 aseva, ali i 9 dvostrukih pogrešaka, imao je nevjerojatnih 28 “break-lopti” od čega je de Minaur spasio čak 20. Marin je imao jednak broj winnera i neprisiljenih pogrešaka (59) i to sve govori koliko se sedmi igrač svijeta namučio za prolaz.

U osmini finala Čilić ide na Belgijanca Davida Goffina s kojim ima negativan skor 2-3, ali je zato dobio dva zadnja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.