Druga pobjeda Kristoffersena u Garmischu, odlični Rodeš 8.

rodeš
Foto: fah

Pobjednik i drugog slaloma u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Drugo mjesto zauzeo je Britanac Ryding, a treći je Linus Strasser. Naš Istok Rodeš završio je na odličnom osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se uzbudljiva sezona Svjetskog kupa u utrkama slaloma, Kristoffersen je tako postao prvi skijaš koji je ostvario dvije pobjede u slalomu ove sezone, ujedno je i preuzeo vodstvo u utrci za mali kristalni globus.

Odličan nastup imao je i Ryding koji je nakon prve vožnje završio tek 19. Iskoristio je Britanac činjenicu da je stazu u drugoj vožnji postavljao njegov trener te je na kraju bio drugi.

Zanimljiv je bio i sam rasplet utrke, nevjerojatno zvuči da su sva trojica vodećih nakon prve vožnje izletjela sa staze u drugoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je danas imala četiri predstavnika, ali su u drugu vožnju ušli samo Rodeš i Kolega. Nažalost Zubčić je ponovio lošu prvu vožnju od jučer, a Matej Vidović je izletio sa staze.

Rodeš je ostvario fantastičan rezultat te je nakon prve vožnje zauzeo odlično 9. mjesto. Na isti način nastavio je i drugi lauf, ali nije uspio ući u konkurenciju za postolje, nije Istok imao grešaka na stazi, ali nije bilo dovoljno brzine. Iako je imao zaostatak od svega 36 stotinki u tom trenutku kroz cilj je ušao tek 6.

Drugi naš predstavnik Samuel Kolega nakon prve vožnje je imao 21. mjesto da bi na kraju završio 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko iznenađenje ova dva slaloma u Garmischu je Španjolac Joaquim Salarich koji je sa startnim brojem 49 i danas ostvario top 10 plasman.

U poretku skijaša u slalomu vodi Kristoffersen sa 356 bodova, drugi je Norvežanin Lucas Braathen sa 307, a treći Strasser sa 287 bodova. Zubčić je 19. sa 137 bodova, Rodeš 32. sa 60, a Kolega 39. sa 35. Vidović je 40. sa 24 boda.

U ukupnom poretku skijaša vodeći je Švicarac Marco Odermatt sa 1.200 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 825 bodova, a treći Austrijanac Mathias Mayer sa 692 bodova . Zubčić je 17. sa 260 bodova, Rodeš 82. sa 60, Kolega 102. sa 35,a Vidović 109 sa 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.