Duvnjak: Napraviti dobru analizu i krenuti dalje

duvnjakom duvnjak
Foto: fah

Uoči posljednje utakmice hrvatskih rukometaša protiv Njemačke HRT je razgovarao s kapetanom naše reprezentacije Domagojem Duvnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško Europsko prvenstvo pri kraju je za hrvatsku reprezentaciju. Za kraj europske smotre Hrvatska igra protiv domaćina Njemačke. Kako ući u takvu utakmicu?

– Teško prvenstvo, nismo se ovome nadali, jako dobro smo krenuli u prvenstvo, ali nažalost, imamo tri poraza zaredom, imamo jako tešku utakmicu protiv Njemačke. Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe na terenu da pobijedimo tu utakmicu. Sigurno da će nam dodatni motiv biti 20.000 protivničkih navijača, ali iskreno, mislim da će biti jako teška utakmica. Nismo u naletu, malo nam je samopouzdanje poljuljano, ali ono što imamo u glavi je da je to zadnja utakmica, i nadam se da ćemo se oprostiti s jednom dobrom utakmicom, kaže hrvatski kapetan u razgovoru za HRT.

“Njemačka je mlada ekipa koju nosi euforija”

Duvnjak Njemačku poznaje “u dušu”, godinama igra u Njemačkoj, u Kielu. Kakva je ovo reprezentacija predvođena strašnim Wolffom i odličnim Knorrom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Andreas Wolff fenomenalno brani cijeli turnir, Knorr je igrač koji drži sve pod kontrolom, a ja bih izdvojio i Juliana Köstera na lijevom vanjskom koji igra fenomenalan turnir s 23 godine, kapetan Gummersbacha, mene je oduševio, ne samo na ovom turniru, nego cijelu sezonu. To je ekipa koja je mlada, imaju definitivno veliku pomoć publike, nosi ih euforija, 6-0 standardna obrana, “tarapana”, udaranje, i ono što ih krasi je da trče nevjerojatno u polukontru i kontru i na to ćemo definitivno morati pripaziti.

“Ova ekipa ima veliki potencijal, dečki su fenomenalni”

Što je pošlo po zlu za Hrvatsku na ovom prvenstvu?

– Opet ponavljam, krenuli smo fenomenalno u turnir. Meni je žao one utakmice protiv Austrije gdje smo vodili tri razlike tri minute do kraja. Možda su nam tu malo pali moral i samopouzdanje. Onda okej utakmica s Rumunjskom, protiv Francuske smo stvarno izgledali dobro, a onda protiv Mađarske i Islanda ono što nam se ne smije događati na prvenstvima. Teško je objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kapetan smatra da treba napraviti dobru analizu ovog prvenstva i krenuti dalje.

– Mislim da treba biti koncentriran na ovu utakmicu danas, a onda poslije prvenstva sjesti i napraviti dobru analizu i krenuti dalje. Nadam se i uvjeren sam da ova ekipa ima veliki potencijal, dečki su fenomenalni, trebaju nastaviti raditi, trebaju igrati u svojim klubovima što i rade cijelu sezonu i nadam se da ćemo imati priliku u kvalifikacijama izboriti Olimpijske igre. Prevažna je godina ispred nas, Svjetsko prvenstvo 2025. u Hrvatskoj tako da se nadam da ćemo se izvući nakon četiri-pet godina bez medalje, zaključuje Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.