Dva mjeseca prije SP-a pohvale se nižu na račun ključnih hrvatskih igrača: Ako je Modrić srce Reala, Rakitić je pluća Barcelone…

Foto: fah

Dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Rusiji ključni hrvatski nogometaši jedan za drugim dobivaju brojne pohvale. Naime, nakon što je kapetan Vatrenih Luka Modrić oduševio igrom u Torinu protiv Juventusa te bio jedan od glavnih aktera velike Realove pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka stižu pohvale i na račun druge velike hrvatske zvijezdu veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić ove sezone jedan je od najstandardnijih igrača Barcelone te što je najvažnije igra vrlo dobro. Dolaskom Ernesta Valverdea sve se promijenilo, naravno, prema boljem, za Rakitića, s obzirom kako je Hrvat uz nedodirljivog Lionela Messija najkorišteniji igrač katalonskog kluba. Rakitića poštuju suigrači, navijači, dok ga mediji ne prestaju hvaliti.

Ako je Luka Modrić srce igre Reala, kako tvrde španjolski mediji, Ivan Rakitić je pluća Barcelone. Naime, kako piše Marca bivši kapetan Barcelone Tente Sanchez, pohvalio je Rakitća:

“Izgleda poput Puyola jer ima veliki kapacitet da zna što će se u igri dogoditi. Rakitić nije nogometaš s velikim fizičkim predispozicijama, a nije ni najbrži. Međutim, zna se postaviti na terenu tako da može izabrati pravi trenutak u kojem je u prednosti da dođe do lopte”, rekao je Tente, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne treba zaboraviti da je u Barcelonu stigao iz Seville gdje je bio zvijezda momčadi. U Barci se prilagodio na različite pozicije i zna što treba raditi u svakom trenutku. Ne samo to, nego se već u prvim mjesecima u novom klubu prilagodio načinu igre nove ekipe…”

Novinar madridske Marce, inače bliske Realu, pohvalio je u istom članku nogometnu inteligenciju Ivana Rakitića te svijest Hrvata koji shvatio da je u Barceloni jedina prava zvijezda Lionel Messi, dok svi ostali, pa i Rakitić, trče za njega. Tako je novinar Marce dao Rakitiću sjajan kompliment kada ga je nazvao Valverdeovim plućima te ključnim igračem za igru Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.