Edin Džeko se prisjetio transfera: ”Bilo je nevjerojatno, mislio sam da takve stvari vidiš samo na televiziji”

Foto: fah

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, jedan je od brojnih sportaša koji vrijeme prisilne pauze zbog pandemije koronavirusa koristi za neke neke druge stvari, pa tako i za razgovore s novinarima. Džeko se u razgovoru za Sky Sport Italia prisjetio detalja karijere iz Manchester Cityja te Rome. Reprezentativac BiH se osvrnuo i na doček u Rimu i pregovore koji su prethodili dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znao sam da se moje vrijeme u Cityju bliži kraju, a onda me sportski direktor Rome Walter Sabatini uvjerio da dođem u Romu. Došao je u Hrvatsku i rekao mi da neće otići bez mene. Bio je izravan, ništa nije prepuštao slučaju i svakih nekoliko minuta palio je novu cigaretu”, kazao je Džeko i dodao:

“Moj dolazak u Romu bio je nevjerojatan, Mislio sam da takve stvari vidiš samo na televiziji, stotine navijača dočekale su me na aerodromu. Znao sam da su strastveni, ali ne toliko”, rekao je Džeko.

Džeko tvrdi da ni jednog trenutka nije požalio što je došao u Romu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih zabio 39 golova da Luciano Spaletti nije svima govorio da šalju vertikalna dodavanja prema napadaču. S Di Francescom smo imali uspona i padova, ali i nevjerojatan pohod u Ligi prvaka koji nitko nije očekivao. Nitko nije mislio ni da ćemo proći skupinu s Atleticom i Chelseajem, a kamoli izbaciti Barcelonu. Svi kažu da je Barcelona sama kriva što je ispala, ali Di Francesco nas je sjajno pripremio za uzvrat i odigrali smo fantastično. Ponekad gledam snimku i ne vjerujem kako smo bili dobri.”

Navodno je prošlog ljeta reprezentativac BiH imao poziv Intera, no, ipak je odlučio ostati u Rimu?

“Odmah sam treneru Fonseci rekao da neće imati problema sa mnom jer nikad nisam imao problema s trenerima. Često smo razgovarali tog ljeta, želio je da ostanem i da budem sretan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Edin Džeko jedan od ponajboljih napadača talijanske Serie A s reprezentacijom Bosne i Hercegovine zapravo nije napravio ništa. Nisu se uspjeli plasirati ni na Svjetsko prvenstvo u Rusiji prije dvije godine, a i Europsko prvenstvo koje bi se trebalo igrati iduće godine ozbiljno im visi, u regularnim kvalifikacijama nisu prošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.