Brončani hrvač Etlinger: Ovo mi je jedna od dražih medalja

Baku, 13.6.2015 - Hrvatski hrvaè grèko-rimskim stilom Dominik Etlinger osvojio je bronèano odlièje u kategoriji do 71 kg na Europskim igrama u Bakuu, a to je treæa medalja za Hrvatsku na Igrama. foto HINA/ iš

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger osvojio je treće mjesto u kategoriji do 71 kg na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u borbi za broncu pobijedio Bugara Svilena Kostadinova 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presretan sam zbog osvojene medalje. Uoči natjecanja nisam niti znao svoj ždrijeb. Praktički kada sam došao u dvoranu sam saznao s kim se borim.” kazao je 23-godišnji član zagrebačkog Metalca.

Etlinger je ove godine osvojio 2. mjesto na prvenstvu Europe u hrvanju za mlađe seniore (do 23 godine), a na posljednjim Mediteranskim igrama u turskom Mersonu 2013. osvojio broncu.

“Od dražih medalja izdvojio bi juniorsko prvenstvo Europe na kojem sam pobijedio 2012. u Zagrebu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etlinger je u prvom kolu bio slobodan, a u osmini finala je pobijedio Portugalca Zuraba Bekaurija (5-0). U četvrtfinale je poražen od domaćeg hrvača Rasula Čunajeva (0-3), međutim kako je Čunajev stigao do finala, Etlinger je dobio novu priliku kroz repesaž.

U prvoj borbi je pobijedio Moldavca Daniela Caztargu (3-1), a potom u meču za broncu bio uvjerljiv.

Etlinger se osvrnuo i na samo organizaciju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očaran sam kako je sve bilo savršeno. Čak su i navijači navijali za mene. Stvarno je bilo super,” zaključio je.

Prvog dana natjecanja na EI u Bakuu nastupila su još dva hrvatska hrvača. Ivan Lizatović je izgubio u prvom kolu od Turčina Fatiha Ucuncua (0-4), dok je Božo Starčević u kategoriji do 80 kg izgubio u osmini finala od bugarskog hrvača Daniela Aleksandrova (1-3).

U nedjelju nastupaju Danijel Janečić (66 kg), te Neven (75 kg) i Nenad (85 kg) Žugaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.