Engleska igra bez Rooneya: Dovoljno sam velik da to prihvatim

Foto: fah

Engleska u utorak navečer gostuje kod Slovenije u kvalifikacijama za SP. Izbornik Gareth Southgate potvrdio je informaciju da se u početnom sastavu neće naći kapetan reprezentacije Wayne Rooney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rooney je predvodio Engleze u pobjedi protiv Malte 2:0 i to na poziciji zadnjeg veznog, no nije igrao baš sjajno, pa su navijači imali samo kritike.

“Nije mi bilo jednostavno donijeti odluku, ali osjećam da je to ispravno. Rooneyevim nastupom protiv Malte smo jako zadovoljni i ovo nije reakcija na tu utakmicu. Jednostavno sam morao izabrati momčad koja se može suprotstaviti slovenskom načinu igre,” rekao je Southgate.

“Ovo je jednostavno nešto kroz što moram proći, mislim da sam dovoljno velik da se izborim s takvom odlukom. Mislim da se mogu vratiti nakon ovoga. Imam 30 godina, ne 35 ili 36, i rekao sam već ranije da ne planiram prestati igrati za Englesku i odlaziti u Dubai na par dana tijekom reprezentativne pauze,” rekao je Wayne Rooney i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam naivan, znam da nisam isti igrač kao kada sam imao 20 godina, ali mislim da još uvijek imam kvalitete kojima mogu pomoći momčadi. Uvijek ću biti spreman odazvati se pozivu kada ga dobijem. Neću lagati, teški su ovo trenuci za mene, ali moram ostati pozitivan i pružiti potporu suigračima.”

Podršku mu je pružio John Terry.

“Najbolji engleski strijelac u povijesti. Uskoro i igrač s najviše nastupa za našu državu. Jedan od najboljih igrača koje sam imao priliku vidjeti i s kojim sam imao užitak igrati, čovjek koji je dao sve za Englesku. Apsolutna legenda Evertona, Manchester Uniteda, Engleske i svjetskog nogometa. Svi trebamo pokazati više poštovanja ovom sjajnom igraču i čovjeku. Pružimo svi podršku Wayneu i engleskoj reprezentaciji protiv Slovenije,” napisao je na Instagramu John Terry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.