Engleski nogometni savez povukao podršku Platiniju

epa04864725 (FILE) A file picture dated 15 December 2014 of UEFA President Michel Platini during the UEFA Champions League 2014/15 round of 16 draw at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland. Michel Platini on 29 July 2015 confirmed his intention to run for the FIFA presidency as successor to Joseph Blatter. Platini said in a statement on the UEFA website he has written to the 209 members of FIFA declaring his candidacy and asking for support in his bid to lead the global football governing body. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Engleski nogometni savez (FA) povukao je svoju podršku kandidaturi Michela Platinija za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) nakon sastanka Izvršnog odbora u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz FA-a su povlačenje podrške aktualnom predsjedniku UEFA-e, kojega je Etička komisija FIFA-e prošloga tjedna suspendirala na 90 dana obrazložili “novim saznanjima vezanima za Platinijev slučaj”.

“Dok se ne razjasni pravni status gospodina Platinija, on nema našu podršku za predsjednika FIFA-e”, objavio je FA.

Platini je suspendiran zajedno s aktualnim predsjednikom FIFA-e na odlasku Seppom Blatterom zbog istrage vezane za dva milijuna švicarskih franaka iz 2011. godine koje je FIFA uplatila na Platinijev račun za posao obavljen u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Njemački nogometni savez priznao isplatu 6,7 milijuna eura FIFA-i

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svjetlu skandala koji potresaju FIFA-u Njemački nogometni savez (DFB) priznao jeda je u travnju 2005. FIFA-i isplaćeno 6,7 milijuna eura, ali ističe kako taj iznos nema ništa s dodjeljivanjem organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2006. Njemačkoj.

Provjerom je “DFB utvrdio da je isplata 6,7 milijuna eura izvedena prema FIFA-i u travnju 2005. i da je to iznos koji je mogao biti iskorišten za nešto drugo a ne za inicijalni cilj (kulturni program FIFA-e)”, objašnjava njemački savez.

“Isplata nema veze s dodjelom organizacije SP-a 2006 što se dogodilo pet godina prije toga”, ističe njemački Savez, napominjući kako interna istraga “nije dokaz o nepravilnostima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.