Engleski nogometni savez: S Allardyceom smo sporazumno raskinuli ugovor, njegovo je ponašanje bilo neprihvatljivo

Foto: fah

Engleski nogometni savez (FA) objavio je u utorak navečer kako je sporazumno raskinuo ugovor s izbornikom Samom Allardyceom (61).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom večeri britanska televizijska postaja Sky Sports objavila je kako je Allardyce dobio otkaz nakon samo 67 dana provedenih na dužnosti.

“FA može potvrditi kako je Sam Allardyce napustio svoju dužnost engleskog izbornika. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo za poziciju koju je obnašao. On je prihvatio svoju pogrešku i ispričao se. No, zbog ozbiljne prirode njegovih postupaka, došli smo do zajedničkog zaključka da raskinemo ugovor”, objavio je FA.

Allardyce je uhvaćen kako s lažnim konzorcijem s Dalekog istoka, koji su glumili novinari Daily Telegrapha, dogovara transfere igrača, a snimljene su i njegove izjave u kojima omalovažava svog prethodnika Roya Hodgsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Allardyce je preuzeo Englesku nakon ovogodišnjeg EURA u Francuskoj gdje je “gordi albion” ispao u osmini finala. Kao izbornik vodio je reprezentaciju u samo jednoj utakmici, 1-0 pobjedi na gostovanju kod Slovačke u 1. kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.