Engleski veznjak Joe Cole odlazi u mirovinu

Foto: soccer.ru

Bivši veznjak engleske reprezentacije i prvoligaša Chelsea Joe Cole objavio je u utorak kako odlazi u igračku mirovinu čime će okončati 20-godišnju profesionalnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cole, koji je prošli tjedan navršio 37 godina, odigrao je 716 utakmica i zabio 104 gola za sedam klubova, a karijeru je završio u američkom drugoligašu Tampa Bay Rowdiesu.

“Nakon 20 godina profesionalne igračke karijere, došlo je vrijeme da objesim svoje kopačke”, kazao je Cole, koji je igračku karijeru počeo u mladoj momčadi West Hama.

“To je bilo ostvarenje snova. Sve. Što god da se dogodi sljedeće nadam se da će sljedeća dva desetljeća biti posebna kao mojih zadnjih 20 godina”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cole je kao igrač debitirao u West Hamu sa 17 godina da bi postao kapetan četiri godine kasnije. Prešao je u Chelsea 2003. i s momčadi sa Stamford Bridgea je osvojio tri naslova prvaka Engleske te dva FA kupa.

Za englesku reprezentaciju u kojoj je igrao zajedno s Frankom Lampardom, Davidom Beckhamom, Stevenom Gerrardom i Rio Ferdinandom zabio je deset golova u 56 utakmica u razdoblju od 2001. do 2010. S reprezentacijom je nastupio i na tri svjestka prvenstva – 2002., 2006. i 2010.

Nakon što je napustio Chelsea 2010. igrao je za Liverpool, Lille, West Ham, Aston Villa i Coventry City prije nego se uputio u SAD-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.