Velike pohvale za Kovačića: ‘Mateo bolji od Fabregasa i klasa za sebe’!

Foto;: Twitter

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić dobro se snašao u novoj sredini. Naime, Mateo je iz Reala ovog ljeta prešao u redove engleskog diva Chelseaja. Mnogi ga hvale, a i igra više nego što je igrao u Realu, iako se ne može reći da je standardni član prvih 11.

Jedan od onih koji su prepoznali klasu Matea Kovačića je i bivši engleski reprezentativac Joe Cole, koji je napravio usporedbu Cesca Fabregasa i Matea Kovačića te je Matea nazvao klasom za sebe.

“Znamo da on nije igrač koji će s pozicije veznog igrača zabijati puno golova, ali kada ga pomnije gledate, vidite kako klizi terenom s loptom. Ma on je klasa za sebe!”, kazao je Cole u razgovoru za BT Sport  te je nastavio u istom stilu:

“Ima mogućnost da jednostavno prošeće pored protivnika, poput duha prolazi pored njih i unosi veliki nemir u protivničku zadnju liniju.

Cesc Fabregas je veliki igrač, ali Kovačić za razliku od njega može sa sredine terena raditi višak i izbaciti suparnika iz igre. Tako otvara prostor za igrače poput Williana, Hazarda i Pedra koji lakše dolaze do lopte.

Mislim da je ključan za Chelseajev način igre. Toliko dobro povezuje obranu i napad. A siguran sam i da bi volio češće postizati golove. Čini mi se da je jedan od onih igrača čiji značaj uočiti tek kada ih nema u igri”, zaključio je Joe Cole.

Izvor: narod.hr