Englez Dier: ‘Polufinale još uvijek nije uspjeh’

Foto: fah

Suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji Engleska za dvoboj u srijedu u Moskvi (20 sati) još uvijek se priprema u svom kampu u Repinu 50-ak kilometara od Sankt Peterburga iz kojega je putovala svih pet svojih dosadašnjih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje nam uopće nije dosadno. Osjećaj je kao da smo na dugim praznicima i uživamo u svakom trenutku. Sjajno se slažemo kako na terenu tkao i izvan njega. A ako imate momčadski duh i zajedništvo tada to svi mogu vidjeti i u igri. Za to nisu zaslužni samo igrači i stručni stožer već i ostalo osoblje”, izjavio je lijevi bočni “gordog albiona” Ashley Young u ponedjeljak.

U takvom pozitivnom ozračju Engleska se priprema za svoj prvi nastup u polufinalu svjetskog prvenstva nakon 28 godina i poraza od Zapadne Njemačke u Italiji nakon 11-eraca.

Veznjak Tottenham Hotpsura Eric Dier, koji bi mogao započeti utakmicu protiv Hrvatske uz Jordana Hendersona, smatra kako polufinale još uvijek nije uspjeh za Englesku već da bi ova generacija mogla napraviti i veći uspjeh. Dier tijekom dosadašnjeg tijeka turnira nije bio član prve postave, ali engleski izbornik Gareth Southgate bi mogao učvrstiti sredinu terena s njim i Hendersonom kako bi neutralizirao ključne hrvatske igrače Luku Modrića i Ivana Rakitića. Dier bi mogao zamijeniti nekoga iz ofenzivne trojke Lingaard-Alli-Sterling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako je uspjeh teško definirati, mislim da još uvijek nismo uspjeli, a takav je dojam i većine ljudi u ovom hotelu. Gladni smo pobjeda i pokazat ćemo to u srijedu. Odmah nakon pobjede protiv Švedske počeli smo se koncentrirati isključivo na sljedeću utakmicu. Tijekom čitavog turnira držali smo se iste rutine i tako će biti i za polufinale”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.