Englezi i dalje podbadaju Hrvatsku i izjednačavaju je s Rusijom: ‘Ovo je prvi put u 24 godine da su dvije istočnoeuropske momčadi došle do četvrtfinala’

Foto: fah

Englezi ne prestaju s podbadnjima na račun Hrvatske, naime, dok su svi oduševljeni hrvatskom nogometnom reprezentacijom, oni pišu kako su Hrvati u Rusiji na domaćem terenu, te Hrvatsku proglašavaju istočnoeuropskom zemljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Domaći teren je velika stvar na Svjetskim prvenstvima, ako i niste domaćin, važno je da se tako osjećate”, navodi Martin Samuel, engleski novinar.

“Prvi put u povijesti prvestvo se održava u istočnoj Europi i u 24 god godine ovo je prvi put da su dvije istočnoeuropske momčadi došle do četvrtfinala. Hrvatska i Rusija igrat će međusobno u subotu u Sočiju”, pišu Englezi.

“Hrvatsku i Rusiju razdvaja 1200 kilometara, kao i, recimo, London i Oslo. Ipak, vikinzi i Englezi nisu toliko različiti, baš kao što će se Hrvati prije idenficirati kao istočnoeuropska zemlja, iako su bliže Italiji”, dodaje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominju Vedrana Ćorluku koji igra za Lokomotiv i pomoćnika izbornika Zlatka Dalića, Ivicu Olića, koji je bio heroj CSKA.

“Hrvatska nije Rusija, ali njima ovo nije gostujući teren kao nekim drugim zemljama. Rusija u četvrtfinalu nije mogla dobiti težeg protivnika od onoga koji se na njihovu terenu također osjeća kao kod kuće”, pišu Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.