EP košarkašica: Srbija osvojila zlato

epa04822897 Nevena Jovanovic (L) of Serbia in action against Sarah Michel (R) of France during the omen's EuroBasket 2015 final between Serbia and France in Budapest, Hungary, 28 June 2015. EPA/TIBOR ILLYES HUNGARY OUT

Košarkašice Srbije osvojile su zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Mađarskoj, pobijedivši u nedjeljnom finalu u Budimpešti Francusku sa 76:68 (33:32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanskim košarkašicama to je prvi naslov europskih prvakinja, do kojeg su ih sjajnom igrom u finalu predvodile Ana Dabović s 25 koševa i Sonja Petrović s 22 poena i 7 skokova.

Francuskinje su drugi put zaredom osvojile srebro. Prije dvije godine u Francuskoj na putu do trećeg europskog zlata zaustavila ih je Španjolska koja je u nedjelju osvojila broncu pobjedom nad Bjelorusijom 74:58 u utakmici za 3. mjesto. Srbija je na prošlom EP-u bila četvrta.

Španjolke svladale Bjelorusiju i osvojile broncu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkašice Španjolske osvojile su brončano odličje na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

U utakmici za treće mjesto aktualne svjetske doprvakinje svladale su Bjelorusiju sa 74:58. Najbolja igračica pobjedničke ekipe bila je Alba Torrens koja je postigla 25 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.