EP plivanje: Blašković u polufinalu na 50m leptir

Foto: fah

Mladi hrvatski plivač, 20-godišnji Bruno Blašković plasirao se u polufinale utrke na 50 metara leptir na Europskom prvenstvu u Glasgowu, on je u kvalifikacijama s novim osobnim rekordom od 23.68 sekundi zauzeo 13. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blašković (20) je u Glasgow stigao s najboljim vremenom na ovoj dionici od 23.95, no odličnom utrkom u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je pobijedio popravio je osobni rekord za 27 stotinki.

Blašković je već ranije na ovom EP ostvario odličan rezultat plasmanom u finale na 100 metara slobodno u kojem je zauzeo osmo mjesto.

Polufinalne utrke na 50 metara leptir na programu su od 18.40 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama na 50 metara leptir nastupila su još dvojica hrvatskih plivača, no nisu izborila polufinale. Nikola Miljenić (20) je plivao u istoj skupini kao i Blašković te je također postavio novi osobni rekord sa 24.13 no to mu je bilo dovoljno samo za 30. mjesto ukupno, za prolazak u polufinale bilo je potrebno plivati 23.75, dok je Mislav Sever (23) u kvalifikacijama plivao 24.88 sekundi, što je za 79 stotinki sporije od njegova osobnog rekorda, te je zauzeo 55. mjesto.

Filip Zelić (25) je u kvalifikacijama na 200 metara slobodno ostvario vrijeme od 1:52.18 minuta, što je za 1.14 sekundi slabije od njegova najboljeg rezultata te je zauzeo 50. poziciji i neće nastupiti u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.