(FOTO) EP rukometaši: Hrvatska – Španjolska 29:33

Hrvatski rukometaši nisu se uspjeli plasirati u finale Europskog prvenstva u Poljskoj, u polufinalu igranom u petak u Krakowu bolji su bili Španjolci s 33:29 (18:14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Krakowu izgubila peti polufinalni susret zaredom na velikim natjecanjima, od toga treći na europskim prvenstvima.

Ivan Slišković sa šest golova bio je najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok su po šest golova za Španjolsku postigli Valero Rivera i Antonio Garcia.

U prvom polufinalu Njemačka je bila bolja od Norveške s 34:33 nakon produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako u nedjelju igrati za treće mjesto protiv Norveške od 15 sati, dok će u finalu od 17,30 igrati Njemačka i Španjolska.

20,57 – U dvorani u Krakowu ori se himna Lijepa naša od igrača, ali i glasnih navijača.

Manuel Štrlek snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje kolo skupina druge faze Europskog prvenstva bilo je vjerojatno najdramatičnije u povijesti ovog natjecanja. Prvo je Norveška pobijedila aktualne prvake Francuze koji su svega četiri dana ranije razbili Hrvatsku, a onda se dogodila jedna od najvećih utakmica u povijesti hrvatskog sporta. To pobjeda od 14 razlike protiv domaćina Poljaka uistinu i jest.

Polufinalu se nitko nije nadao, a hrvatski su rukometaši tamo, danas u 21 sat protiv Španjolske koja je u srijedu pobijedila Rusiju i tako se kao prva iz druge skupine plasirala među četiri najbolje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.