EP rukometašica: u finalu Norveška i Španjolska

U finalu europskog prvenstva rukometašica koje se održava u Mađarskoj i Hrvatskoj igrat će reprezentacije Norveške i Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanke su u polufinalu u Budimpešti pobijedile Švedsku 29-25 (13-11), dok su Španjolke bile bolje od braniteljica naslova Crne Gore 19-18 (13-8).

Bit će to repriza finala iz 2008. u Makedoniji kada je Norveška slavila 32-21. Norveškoj reprezentaciji je to sedmo uzastopno finale, te deveto na posljednjih deset europskih smotri pri čemu je slavila pet puta. Španjolkama je ovo drugi plasman u finale nakon 2008. kada su izgubile od Norvežanki.

Norvešku su do pobjede u skandinavskom polufinalu predvodile Heidi Loke sa šest, te Nora Mork s pet golova, dok je u švedskim redovima najbolja bile Isabelle Gullden s devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalnom susretu EP-a reprezentacija Španjolske je u Budimpešti pobijedila braniteljice naslova Crnu Goru 19-18 (13-8). Španjolsku vrstu su do pobjede predvodile Elisabeth Pinedo s pet, Marta Mangue sa četiri gola, te sjajna Silvia Navarro sa 18 obrana. Kod Crne Gore najbolje su bile Jovanka Radičević sa šest, te Katarina Bulatović sa četiri gola.

Finale je na rasporedu 21. prosinca u 18:00 sati. Prije toga bit će susret za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.