EP vaterpolo 2016.: Hrvatska u skupini sa Srbijom

Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini B s reprezentacijama Srbije, Francuske i Malte, dok će vaterpolistkinje također biti u skupini B s reprezentacijama Srbije, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je odlučeno u nedjelju na ždrijebu skupina za EP koje će se od 10. do 23. siječnja iduće godine održati u Beogradu.

Naši vaterpolisti bili su u drugom jakosnom bubnju i za protivnike su dobili jaku reprezentaciju Srbije, ali njihov dvoboj u skupini neće biti odlučujući jer će ionako sve četiri reprezentacije izboriti plasman u osminu finala. Poredak u skupinama ipak nije nevažan jer će u osmini finala prvoplasirana momčad iz naše skupine igrati protiv posljednje iz skupine s kojom se križamo.

Što se tiče naše ženske vaterpolske reprezentacije, ovo će biti njihov drugi nastup na EP na kojem su prvi put nastupile 2010. kada je Zagreb bio domaćin tog prvenstva. One spadaju u “donji dom” europske vaterpolske elite i svaka pobjeda u skupini bit će velika za mladu momčad izbornika Nikše Savina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupine EP u vaterpolu 2016.

Vaterpolisti:

SKUPINA A: Crna Gora, Španjolska, Nizozemska, Slovačka
SKUPINA B: HRVATSKA, Srbija, Francuska, Malta
SKUPINA C: Italija, Rumunjska, Njemačka, Gruzija
SKUPINA D: Mađarska, Grčka, Rusija, Turska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolistkinje:

SKUPINA A: Nizozemska, Mađarska, Rusija, Grčka, Portugal, Turska

SKUPINA B: Španjolska, Srbija, Italija, Njemačka, Francuska, HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.