EP vaterpolo: Otkrivamo kako je nastao bazen u kojem Barakude love novu medalju

Europsko prvenstvo u Beogradu, na kojem se naši vaterpolisti bore za novu medalju, najveće je EP do sada. Na njemu igra 16 muških i 15 ženskih nacionalnih timova, a bit će odigrano 100 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska utakmicu osmine finala igra u subotu, 16. siječnja u 20,15 sati protiv reprezentacije Nizozemske, izravan prijenos možete pratiti na HTV 4.

“Puno smo kvalitetnija reprezentacija od Nizozemske. Ako uđemo ozbiljno što i hoćemo apsolutni smo favoriti. Mislim da ćemo uspjeti izrotirati cijelu momčad, da svi igramo i prođemo u četvrtfinale. Još ne znamo koga očekujemo u četvrtfinalu, ali bit će ozbiljan protivnik poput Grčke ili Mađarske. Nizozemska će biti još jedna utakmica za uigravanje i priprema za četvrfinale!”, izjavio je Sandro Sukno.

Po prvi je puta u povijesti EP jednu utakmicu gledalo 12 000 posjetitelja. Rekord je srušen upravo na utakmici Hrvatska – Srbija. U beogradsku Kombank arenu postavljena su dva motažna bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecateljski bazen 34×21 metar te bazen za zagrijavanje dimenzija 25×15. Montaža bazena trajala je od 27. prosinca do 3. siječnja. Cijela konstrukcija s okolnim prostorom je velične gotovo 1500 m2 i postavljena je u rekordno kratkom roku. Demontaža bazena trajat će četiri dana.

Barakudama bazen odgovara, a ususret novoj utakmici osmine finala vratar Marko Bijač otkriva: “Psihički smo se podignuli nakon Srbije i odigrali dvije zadovoljavajuće utakmice protiv Francuske i Malte.

Sad nas čeka jedna slična utakmica protiv Nizozemske, u kojoj vjerujem da ćemo uvježbat još neke stvari za ono najvažnije što nas očekuje a to je četvrtfinalna utakmica. Vjerujem da ćemo biti u najboljoj formi za tu utakmicu kad je najbitnije!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Myrtha bazeni na Europskom prvenstvu punjeni su s 1300 kubika vode putem hidrantskog sustava. Punjenje i zagrijavanje vode trajalo je punih 36 sati. Bazeni su od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete koji jamči iznimno dug vijek trajanja konstrukcije bez obzira na prisutnost ponekad zahtjevnog tla ili visokog pritiska vode. Bazen je projektiran od mehanički pričvršćenih komponenti. Ova metoda uklanja potrebu za zavarivanjem, izbjegavajući rizik od povećane korozije. Upotreba inox materijala osigurava maksimalnu mehaničku čvrstoću panela.

Za Hrvatsku će protiv Nizozemske igrati: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

Sandro Sukno, Marko Bijač i Luka Bukić najavljuju utakmicu s Nizozemskom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.