Počinje EP u vaterpolu: Barakude večeras sa Španjolcima

Foto: fah

Danas počinje Europsko prvenstvo vaterpolista kojemu je Hrvatska domaćin drugu godinu zaredom. Utakmice će se od 4. do 16. siječnja igrati u Zagrebu i Dubrovniku, a sve ćete moći pratiti na Drugom programu HTV-a, Drugom programu Hrvatskog radija i internetskoj platformi HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti brane europsko zlato iz Splita 2022., a u lov na obranu zlata kreću večerašnjim dvobojem protiv Španjolske od 20.15 na rasprodanom Gružu. Prije te utakmice, u programu HRT-a od 19 sati možete pratiti susret iz Zagreba u kojemu se sastaju Mađarska i Grčka.

Hrvatska je jedina zemlja koja će uzastopno biti domaćin europske smotre vaterpolista. Domaćin ovog EP-a trebao je biti Izrael, no zbog izraelsko-palestinskog sukoba tražio se drugi domaćin, a ta čast ponovno je pripala Hrvatskoj nakon iznimno uspješne organizacije EP-a u Splitu.

Europsko prvenstvo vaterpolistica prebačeno je u nizozemski Eindhoven gdje će nastupiti i hrvatske Barakudice koje su u skupini A s moćnim sastavima Nizozemske, Grčke i Mađarske. Te tri reprezentacije ujedno su i favoriti za osvajanje medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković na ceremoniji svečanog otvaranja

Prije utakmice Hrvatske i Španjolske, od 18.30 uz prigodni program na gruškom bazenu održat će se svečano otvaranje Europskog prvenstva, a svečanosti će nazočiti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Na ceremoniji svečanog otvaranja na bazenu u Gružu nastupit će Četiri tenora, Vanda WinterMarija VidovićGoran Karan, klapa Kaše, pijanist Tomislav Parmać, Plesni studio Step’n’Jazz i KD Kolarin. Scenarij i režiju otvaranja potpisuje ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić, dok je producentica Lina Njirić iz Dubrovačkih ljetnih igara.

Dubrovnik i Zagreb spremni za EP

Za europsku smotru spremni su i Dubrovnik i Zagreb, a posebna pozornost usmjerena je na dubrovački dio EP-a gdje će svoje utakmice u skupini A igrati hrvatska reprezentacija. U Dubrovniku će se igrati i utakmice skupine C u kojoj su su Srbija, Njemačka, Izrael i Malta, dok će Zagreb ugostiti preostale dvije skupine, skupinu B u kojoj su Mađarska, Italija, Grčka i Gruzija te skupinu D sa Slovačkom, Nizozemskom, Slovenijom i Rumunjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Dubrovnika Barakude sele u Zagreb

Nakon Španjolske, Barakudama u Dubrovniku slijede ogledi protiv Francuske 6. siječnja (20.15) te protiv Crne Gore 8. siječnja (20.15), a nokaut faza nastavlja se u Zagrebu.

Četvrtfinale će izravno izboriti dvije prvoplasirane momčadi iz A i B skupine. Treća i četvrta momčad iz ovih skupina igrati će u doigravanju za plasman među osam najboljih, zajedno sa po dvije prvoplasirane ekipe iz skupina C i D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.