ESI: Sveučilište u Zagrebu dosad osvojilo najviše odličja

Foto: fah

Sveučilište u Zagrebu na vrhu je ljestvice odličja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci s osam zlata, te ukupno 18 medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završenih natjecanja u osam od 21 sporta (veslanje, rukomet, košarka, šah, rugby 7, vaterpolo, karate i tenis) na prvome mjestu nalazi se Sveučilište u Zagrebu s osam zlata te ukupno 18 medalja. Zagrebački sveučilištarci dominiraju ovim igrama, a na drugom mjestu je Sveučište Istanbul s četiri zlata, dok Armenski državni institut za fizičku kulturu ima tri zlata. Riječko sveučilište dosad ima dva zlata, a splitsko dvije bronce.

Završeno je i natjecanje u nogometu, a zlato je osvojilo portugalsko Sveučilište Minho, koje je u finalu bilo bolje od njemačkog Bochuma (2:-). Sveučilište u Osijeku izgubilo je u borbi za broncu od ruskog Kubana (0-3), dok je zagrebačko Sveučilište osvojilo peto mjesto. U ženskom nogometu zlatno odličje su osvojile predstavnice Sveučilišta iz francuskog Montpelliera pobijedivši s 2-1 nogometašice iz Valencije.

Započela su natjecanja u odbojci na pijesku. Hrvatska sveučilišta u muškom natjecanju predstavljat će Split i Zagreb, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti dvije ekipe Sveučilišta u Zagrebu te jedna Sveučilišta u Splitu.Održavaju se natjecanja u bridžu u prostorijama PAUK u Studentskom domu Stjepan Radić, badmintonu i stolnom tenisu u Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.