Europska liga – Dinamo protiv Viktorije Plzen

Foto: Fah

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Viktorije Plzen odlučeno je na ždrijebu u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir.

Dinamo je uoči ždrijeba bio postavljen za jednog od 16 nositelja, a mogući protivnici bili su Lazio, BATE Borisov, Rennes, Rapid, Krasnodar, Malmo, Zurich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiakos, Viktorija Plzen, Club Brugge, Šahtar i Galatasaray.

Dinamo je nakon 49 godina čekanja izborio ‘europsko proljeće’ osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave u Anderlechta. ‘Modri’ su u šest utakmica upisali četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave, te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove godine finale Europske lige igrat će se 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.