Europska liga: Rijeka protiv Aberdeena ili Čihure, Osijek protiv Budućnosti ili Zoryje

Zagreb, 23.04.2019 - Polufinalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo - Osijek. Na fotografiji Gutieri Tomelin, Daniel Olmo. Foto HINA/ Daniel KASAP/ dkas

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi Rijeka i Osijek doznali su imena mogućih protivnika u trećem pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će igrati protiv pobjednika između susreta škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure, dok će Osijek igrati protiv Budućnosti ili ukrajinske Zoryje.

Međutim, Osječani će prvo morati pobijediti vrlo neugodni sofijski CSKA u drugom pretkolu.

Hrvatski klubovi su domaćini u prvim susretima koji su na rasporedu 8. kolovoza, a uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je za mnoge gruzijski sastav nepoznanica, Aberdeen je dobro poznato ime u Rijeci. U sezoni 2015./2016. škotski sastav je eliminirao Rijeku na prvoj stepenici slavivši na Kantridi 3-0, dok je u uzvratu bilo 2-2.

Utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 25. srpnja i 1. kolovoza, a treće pretkolo je 8. i 15 kolovoza, dok se ‘playoff’ igra 22. i 29. kolovoza.

Parovi 3. pretkola Europske lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka – Čihura / Aberdeen
Osijek – Budućnost / Zorja Luhansk

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.