Rijeka na korak do ogromne prilike u Europi

Foto: fah

Šerif Tiraspol izgubio je na svom terenu 0:1 od Zire u prvoj utakmici prvog pretkola Europa lige. Ako Šerif na uzvratu u gostima ne nadoknadi manjak te ispadne u prvom pretkolu Europa lige, Rijeka bi prolaskom u treće pretkolo i tamo zadržala povlašteni nositeljski status. No, prije toga drugo pretkolo igra protiv pobjednika para mađarskog Paksija i rumunjskog Corvinula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj bi joj rezultat donio daleko bolji status u ždrijebu i pretkolima EL-a ovog ljeta, a samim tim i za proboj što dalje u Europi iduće sezone.

Sve je počelo prije mjesec i pol. Finale Kupa u Izraelu izgubio je Hapoel Beer-Sheva, što je sjajna vijest za Rijeku jer se tako pomaknula na poziciju prvog kluba ispod crte nositeljstva u trećem pretkolu Europa lige.

Ako Šerif ispadne Rijeka bi prenijela povlašteni, nositeljski status uz drugog pretkola i izbjegla niz teških suparnika: Ajax, Bragu, Molde, Viktoriju Plzen, Partizan Beograd…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko prođe preko izgledno Corvinula u treće pretkolo, a Šerif ispadne, nastavlja biti nositelj dakle i u trećem pretkolu. Prolaskom tog kruga zadržava povlašteni status i u play-offu ili zadnjem pretkolu Europa lige.

No, ako ispadne u EL-u, spušta se u play-off Konferencijske lige gdje bi u borbi za skupinu natjecanja također imala status nositelja. Tako bi izbjegla Chelsea, Fiorentinu, Betis, Lens i njemački Heidenheim.

To joj donosi prolazne suparnike: sjevernoirski Linfield, latvijsku Rigu i luksemburški Dudelange. S druge strane, prijete joj grčki AEK, turski Trabzonspor i portugalska Vitoria Guimaraes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.