Europsko prvenstvo: Hrvatske atletičarke Ivančević i Lončarek u polufinalu

Foto: fah

Hrvatske atletičarke Andrea Ivančević i Ivana Lončarek plasirale su se u polufinale discipline 60 metara prepone na Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svake skupine su po tri prvoplasirane išle izvravno u polufinale,a Ivančević je u drugoj skupini bila treća s vremenom od 8.10 sekundi iza Nijemice Roleder (8.04) i Mađarice Kerekes (8.09). Andreja ove sezone ima rezultat od 8.06, a osobni rekord joj je 7.91 sekundi. Ivančević je zabiježila ukupno osmo vrijeme kvalifikacija.

Lončarek je u trećoj skupini bila peta s 8.21 sekundom, išla je četiri stotinke sporije od njezina najboljega ovogodišnjeg rezultata, ali je ipak nakraju uspjela biti među četiri najbrže koja su po vremenima ušle u polufinale i to kao zadnja, 16-plasirana.

Polufinale je danas u 19.50 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije se Zvonimir Ivašković nije uspio plasirati u polufinale 60 metara na Europskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu jer je u kvalifikacijama diskvalificiran zbog preuranjenog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.