Europsko prvenstvo judo: Azinović ispao u drugom, a Šikić i Topolovec u prvom kolu

Foto: fah

Prvog dana Europskog prvenstva za judašice i judaše u Varšavi nastupilo je troje hrvatskih predstavnika – Tena Šikić (do 52 kg) i Tihea Topolovec (do 57 kg) ispale su u prvom kolu, dok je Bernard Azinović (do 60 kg) zapeo u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, hrvatski predstavnici na otvaranju EP-a nisu imali previše sreće sa ždrijebom.

Tena Šikić se u kategoriji do 52 kg borila protiv neugodne Ruskinje Alesje Kuznjecove. Uz ozljedu rebra, Šikić je hrabro ušla u borbu, ali je Ruskinja iskoristila priliku te ipponom prošla dalje.

“Iako smo se pripremali za Kuznjecovu i njen parter, Tena se nažalost nije snašla i napravila je pogrešku nepotpunim zatvaranjem što je Ruskinja iskoristila,” kazao je trener hrvatske vrste Hrvoje Petranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada 18-godišnja Tihea Topolovec u prvom kolu kategorije do 57 kg se borila protiv prve nositeljice Francuskinje Helene Receveaux koja je slavila ipponom i pokazala zašto je nositeljica u svojoj kategoriji.

Jedini hrvatski judaš prvog dana EP-a bio je Bernard Azinović u kategoriji do 60 kg. Azinović je u prvom kolu pobijedio Francuza Vincenta Manquesta premda je bio u zaostatku. U nastavku meča je odlično reagirao i slavio ipponom. U drugom kolu borio se protiv Rusa Roberta Mšvidobadzea. Azinović je imao izglednu situaciju za bacanju, ali nije imao dobru kontrolu rukama, Rus je imao više strpljenja te slavio ipponom.

U petak nastupaju Marijana Mišković Hasanbegović i Maja Blagojević, obje u kategoriji do 63 kg, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je i druga nositeljica turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišković Hasanbegović u prvom kolu ide na Ruskinju Valkovu, a Blagojević na Ruskinju Davidovu. Matić će put prema možebitnoj medalji započeti protiv bolje iz dvoboja Crnogorke Peković i Grkinje Teltsidou.

Dominik Družeta (do 81 kg) zaključit će nastupe hrvatskih judoka drugog dana EP-a, a u prvom kolu ide na Latvijca Mikuckisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.