Europsko prvenstvo – raspored i tablica skupine I: Hrvatska se oprostila od Spaladium Arene i sjajnih navijača

Foto: fah

Hrvatski rukometaši 31-35 (12-17) porazom od Švedske u susretu 3. kola skupine A prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Splitu pali su na drugo mjesto te su u nastavak natjecanja prenijeli samo dva boda, dok će Švedska u nastavak natjecanja s maksimalna četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska će tako drugi krug natjecanja u Zagrebu otvoriti već u četvrtak protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine B koja se igrala u Poreču Bjelorusije, a u četvrtak će svoj prvi susret drugog kruga odigrati i Norveška i Srbija, dok će Švedska i Francuska biti slobodne.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Norveške, dok će u posljednjem dvoboju drugog kruga 24. siječnja odmjeriti snage s Francuskom.

Iz skupine A prošla je još i Srbija koja je u utorak svladala Island sa 29-26. Srbija u drugi krug ulazi bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu suparnici Hrvatske bit će Francuska, Norveška i Bjelorusija koje su zauzele prva tri mjesta u skupini B. Francuska je prenijela četiri, Norveška dva, a Bjelorusija nula bodova.

Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Raspored i ljestvica skupine I:
18. siječnja:
Srbija – Norveška
HRVATSKA – Bjelorusija
20. siječnja:
Švedska – Francuska
HRVATSKA – Norveška
22. siječnja:
Srbija – Francuska
Švedska – Bjelorusija
24. siječnja:
Švedska – Norveška
Srbija – Bjelorusija
HRVATSKA – Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TABLICA:
1. Švedska 2 2 0 0 65-56 4
2. Francuska 2 2 0 0 64-56 4
3. HRVATSKA 2 1 0 1 63-57 2
4. Norveška 2 1 0 1 64-60 2
5. Bjelorusija 2 0 0 2 53-65 0
6. Srbija 2 0 0 2 47-62 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.