(FOTO) Europsko prvenstvo, rukomet, Lino Červar najavio susret odluke: Norvežani su favoriti, ali mi moramo vjerovati u našu snagu

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija će u drugom kolu glavne faze Europskog prvenstva u Zagrebu snage odmjeriti s reprezentacijom Norveške, a izbornik Lino Červar smatra da nakon tijesne pobjede protiv Bjelorusije u prvom kolu hrvatski rukometaši moraju vratiti sigurnost u sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Sigurno je da se od nas očekivala lakša pobjeda protiv Bjelorusije, ali nakon poraza od Švedske smo imali drugačiji prioritet. Bjelorusija je odigrala vrlo pametno. Ono što je dobro je to da smo imali bolju obranu nego protiv Švedske. Ono što sam rekao RTL-u da će me ‘ukokati’, to je bila moja metafora jer me skoro srce ostavilo pri rezultatu 23-23. Imali smo u nekoliko navrata pet pogodaka prednosti i previše prilika nismo iskoristili”, komentirao je Červar jučerašnju utakmicu protiv Bjelorusije.

“Ono što je sada bitno je to da moramo vratiti sigurnost. Prihvaćam sve kritike. Moramo popraviti brzi centar. Norvežani su po rezultatima favoriti, ipak su viceprvaci svijeta. Mora im se to priznati, ali nije da bez ambicija idemo u tu utakmicu. Želimo se nadmetati s njima i polučiti dobar rezultat. Već smo odradili prvi sastanak i pogledali video”, prokomentirao je potom Červar sljedećeg protivnika, Norvešku.

“Kod Norvežana sam vidio brzu tranziciju. Uigrani s jer igraju u ovom sastavu već dvije godine. Disciplinirana su momčad na čelu sa Sagosenom. Krila su im isto jako dobra. Imaju izvanrednog vratara od kojeg polazi puno toga, koji je rutiniran i ima usklađen rad ruku i nogu. To je sve izazov za našu reprezentaciju i mislim da moramo biti uvjereni u našu snagu. Vjerujem da se pravom igrom možemo suprotstaviti”, dodao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.