Europsko prvenstvo sjedeća odbojka: Senzacionalna Hrvatska u polufinalu nakon 13 godina

Foto: fah

Hrvatski reprezentativci u sjedećoj odbojci pripremili su pravu senzaciju te se nakon 13 godina ponovno plasirali u polufinale Europskog prvenstva, oni su u četvrtfinalu EP-a u Poreču svladala Nizozemsku sa 3-0 (27-25, 25-16, 25-22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ulaska među četiri najbolje momčadi naši odbojkaši su stigli bez izgubljenog seta.

U prvom setu protiv Nizozemske vodila se rovovska borba za svaki poen, tako da se moralo razigravati na dva poena i set je pripao Hrvatskoj sa 27-25. U drugom setu Hrvati su pobjegli na nedostižnu prednost od 22-9 te lako set priveli do kraja sa 25-16. U trećem setu uslijedila je ponovno izjednačena igra da bi se Hrvati odvojili pri rezultatu 24-20 te na kraju ostvarili konačnu pobjedu sa 25-22. Igrač utakmice bio je kapetan naših odbojkaša Ivan Čosić sa 19 poena.

“Nosila nas je naša kolektivna snaga i prekrasna publika. Netko je trebao potegnuti. Ovog puta to sam bio ja. No, kad bi meni ponestalo snage tada su uskakali ostali dečki iz ekipe. Vjerujem da protiv Ukrajine imamo veliku šansu da po prvi put uđemo u borbu za najsjajnije odličje”, zaključio je Čosič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik u borbi za finale u petak od 15.45 sati bit će Ukrajina. U drugom polufinalu sastaju se branitelj naslova Bosna i Hercegovina te Rusija.

Hrvatske odbojkašice i dalje su bez pobjede. U prvoj utakmici za plasman od sedmog do devetog mjesta izgubile su od Italije sa 0-3 u setovima, te će u petak prvenstvo zaključiti susretom protiv Njemačke od 9.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.