Europsko srebro za Ćaćić: Sretna sam i zadovoljna

nikolina ćaćić
Foto: HBS

Najbolja hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu U-22 koje se održava u Poreču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu kategorije do 52 kilograma hrvatska olimpijka izgubila je od Turkinje Hatice Akbas prekidom u prvoj rundi. Srebrno odličje u Poreču Nikolini Ćaćić uručio je Hrvoje Balen, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Na svečanoj dodjeli bio je i glavni tajnik Svjetske boksačke federacije Istvan Kovacs. Broncu su osvojile reprezentativke Ukrajine i Mađarske.

Neiskusni sudac iz Estonije u ringu požurio je s tri brojanja u prvoj rundi čim su sijevnuli zadnji lijevi direkti snažne Turkinje, no to nisu bili udarci takve težine da bi ubrzali kraj borbe. I naša boksačica rekla je da je bila šokirana i potpuno zbunjena ishitrenim brojanjima koja su je potpuno poremetila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirana ishitrenim brojanjima

– Zbunilo me već prvo brojanje, nije bilo potrebno i nisam ni pošteno ušla u meč. Tražila sam distancu i dok sam razmišljala trebam li promijeniti taktiku, sudac je već brojio drugi put, pa odmah i treći put. Potpuno nepotrebno, nisu to bili udarci koji bi me ošamutili. Pa jačih je udaraca bilo u prva dva meča na Europskom prvenstvu protiv Irkinje i Ukrajinke, a da ne pričam o mečevima u olimpijskim kvalifikacijama i na Olimpijskim igramam rekla je Ćaćić nakon finala koje je po svim ocjenama upropastio estonski sudac ne dopustivši ni da se borba razvije.

– Jako sam sretna i zadovoljna, odradila sam dvije kvalitetne borbe, no ova zadnja, treća borba je prebrzo završila. Ne znam što mogu izvući iz svega ovoga, ali stvarno sam sretna i zadovoljna. Ja i moj trener imamo zacrtani plan i sve ide po planu, rekla je Ćaćić u razgovoru za HRT nakon finalne borbe.

Nikolina Ćaćić sada ima tri srebra – bila je europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama, a sada je osvojila prvo veliko seniorsko odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostat će i zapisana kao prva Hrvatica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, a s 21 godinom na Igrama u Tokiju bila je najmlađa boksačica, koja se čak borila i za četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.