Evo kako Hrvatska i dalje može proći skupinu

Hamburg, 19.06.2024. - Utakmica 2. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Na fotografiji Josip Šutalo, Luka Modrić. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

U utakmici drugog kola B skupine Eura u Hamburgu nogometaši Hrvatske i Albanije odigrali su 2:2 (0:1). U ovoj skupini u četvrtak igraju Italija i Španjolska. U zadnjem kolu u ponedjeljak Hrvatska igra s Italijom i morat ćemo ići na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno vodi Španjolska s tri boda, koliko ima i Italija, obje uz utakmicu manje. Albanija i Hrvatska imaju po bod, ali Albanci imaju bolju gol razliku.

Hrvatska više ne može biti prva u skupini, ali može zauzeti bilo koju od preostale tri pozicije. Hrvatska sad ima bod, dva manje od Italije i Španjolske uz utakmicu više.

S pobjedom protiv Italije Hrvatska bi bila druga ili treća u skupini. Pobjeda bbi bila dovoljna za drugo mjesto pod uvjetom da ni Italija ni Albanija ne pobijede Španjolce. U tom slučaju Italija može imati najviše četiri boda (isto kao Hrvatska), ali lošiji međusobni omjer dok Albanija može imati maksimalno dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako Hrvatska bude treća s četiri boda, to će joj u 99 % kombinacija biti dovoljno da prođe dalje.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih.

Postoji i ona zadnja opcija, u kojoj joj ni pobjeda protiv Italije neće biti dosta. Kada bi sve četiri reprezentacije zatvorile krug s po četiri boda, tada bi Hrvatska zbog jako loše gol razlike i poraza od Španjolske s tri razlike bila glavni favorit za ispadanje. To je slučaj ako Hrvatska pobijedi Italiju, Albanci Španjolce, a Španjolci i Talijani remiziraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Remi u Hamburgu: Hrvatska u šokantnoj završnici ostala bez bodova

Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira.

Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol. U 95. minuti Gjasula postiže gol za izjednjačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.