Evo kako su šokantni potres u Zagrebu proživjeli neki od najuglednijih hrvatskih trenera i sportaša

Foto: fah

Evo kako su jaki potres doživjeli neki od najpoznatijih hrvatskih sportaša i trenera poput Ćire Blaževića, Line Červara, Filipa Zubčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo još dobro prošli, s ovih pet ‘stepeni’, iako i to ugrožava i dobro napravljene zgrade. Ipak, dobro je, Bog nas čuva. Iako, kao da je Bog htio da napravi ravnotežu, prvo nas sve potjerao u kuće, a sada, svi napolje!”, rekao je Ćiro za Sportske novosti.

“Dobro je, živ sam. Ovdje kod mene u Dotrščini bacalo je stvari po ladicama i regalima, staklo je pucalo. Srećom, nije se dogodilo ništa katastrofično, više smo se preplašili nego što je bilo opasno. Nažalost, nesreća dolazi jedna za drugom. U jednom trenutku ne smije se izlaziti iz kuća, zatim se mora trčati van. No, tako je kako je i tu nema pomoći, moramo se držati uputa. Jadni ljudi, ne znam što bih rekao, što je s onima koji više nemaju posao, s onima kojima su kuće i stanovi jače oštećeni?! Koliko sam dosad uspio saznati, nitko iz ‘rukometne obitelji’ nije teže stradao”, rekao je Červar.

“Živim sam, na sedmom katu, i skoro sam pao iz kreveta. Užasno se treslo, nikada u životu nisam osjetio takav strah, baš je bilo gadno. Izletio sam iz zgrade bez jakne i ostao sat vremena. Smrznuo sam se pa sam u jednom trenu brzo otrčao u stan po jaknu i ključeve od auta kako bih što prije došao do roditelja u Dubravu. Nema veće materijalne štete, dobro smo. Nadam se da će sve dobro završiti posebno za one čiji su domovi u teškom stanju, ljudima u bolnici i cura koja se bora za život. Nadam se i da je ovo posljednje što nas je zadesilo i da ćemo ubrzo nastaviti živjeti kako treba. Ljudi držite se i budite pametni, slušajte odredbe koje nam govore”, rekao je Tin Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah je doživjela i obitelj Ivica Kostelića.

“Elin je s bebama bila evakuirana iz bolnice, a sad smo već doma i sve je OK”, rekao je Ivica.

“Sad je, srećom, sve OK, ali uopće nije bilo ugodno. Brzo smo izletjeli iz kuće, mislim da sam prvi put nakon 15 godina opet osjetio strah. Vidim da je sad cijeli grad u kaosu, ali preživjet ćemo i to”, poručuje Filip Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Supruga i ja smo bili budni, doručkovali i prvo smo pomislili da nije ništa ozbiljno. No, kad je nastavilo otrčali smo pod štok za svaki slučaj. Bilo je gadno, ali mi na Vrbanima smo dobro prošli i bez veće materijalne štete. Posebno kad vidim kakva je situacija po našim bolnicama, njima je baš teško. Ne znam što nas je ovo snašlo, prvo pandemija virusa pa sad potres. Zbog prvoga moraš ostati doma, zbog drugoga smo svi bili vani. Kad osjetiš potres, strah je razumljiv. Nismo bili na Jarunu, ionako ne smijemo tamo, pa ne znam situaciju s čamcima. Nisu previsoko. A ako su pali, onda nam je svejedno saznamo li to danas ili za pet dana”, rekao je Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.