Faraonski projekt pokretača propale tzv. Superlige: Perezova tvornica novca i novi Bernabeuu

Foto: Twitter/Snimka zaslona

Real je u velikim financijskim problemima, tek nešto manjim od Barcelone, zbog čega je kontroverzni predsjednik spomenutog kluba, Florentino Perez, pokušao pokrenuti tzv. Superligu, odnosno ligu za bogate, no zasad nije uspio. Bez obzira na financijske probleme koje muče Real, kao i većinu klubova koji su posljednjih godina trošli poput pijanih bogataša, novi Santiago Bernabeu bit će gotov, ako sve bude išlo prema planu, za sezonu 2022./2023 . Bit će to spektakularno zdanje koje neki nazivaju i faraonskim projektom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja Pereza je pretvoriti stadion u tvornicu novca, bolje rečemo u multifunkcionalni objekt, u kojem će se osim nogometa održavati i sve vrste sportskih i kulturnih događanja tijekom cijele godine, neovisno o vremenskim prilikama zahvaljujući njegovom pokretnom krovu. Florentino Perez želi stvoriti tvornicu novca koja će omogućiti Realu da nastavi dominaciju u Španjolskoj i Europi.

Jedan od događaja koji namjeravaju organizirati jesu utakmice američkog nogometa, otkriva španjolski El Confidencial. Utakmice NFL lige generiraju najviše novca na svijetu u svijetu sporta. Prema ESPN-u radio se o 13 milijardi dolara po sezoni.

Posljednjih godina popularnost američkog nogometa u Španjolskoj eksponencijalno je narasla. Madriđani žele iskoristiti taj trend i po uzoru na stadion Tottenhama u Londonu ponudili su čelnicima NFL lige da organiziraju utakmice na novom Bernabeuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da bi se prva utakmica NFL lige mogla odigrati 2024., a možda i 2023. U NFL ligi ne potvrđuju da pregovaraju s Realom, no isto tako i ne odbacuju tu mogućnost, piše portal gol.dnevnik.hr.

Međutim, prije nego što dođe u goste Španjolskoj, NFL želi organizirati utakmice u Njemačku. Kao što je najavio američki Sports Business Journal, ideja je da se između 2022. i 2023. jedna organizira na Allianz Areni u Münchenu. Dva milijuna Nijemaca koji su gledali posljednji Super Bowl motivirali su menadžere da ubrzaju pregovore.

Ti se međunarodni sastanci razvijaju u okviru ekspanzionističke politike koju provodi NFL liga. Ona već godinama želi proširiti svoj brend izvan Sjedinjenih Država, a sada vidi veliko tržište u Europi, u kojoj američki nogomet počinje učvršćivati svoje mjesto među tradicionalnim sportovima Starog kontinenta poput nogometa, košarke ili ragbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, novac koji se danas vrti u profesionalnom nogometu, koji se samo deklarativno igra za navijače i zbog navijača, vratit će još i više, još većom brazinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.