Fed Cup: Iva Majoli prijavila sastav za predstojeći turnir Prve skupine

Foto: fah

Izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine Fed Cupa, koji će se održati u Tallinnu od 7. do 10. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu su Donna Vekić (55. na pojedinačnoj WTA listi), Petra Martić (81), Tena Lukas (317) i Darija Jurak (53. na WTA listi u paru).

U Estoniji će ove godine nastupiti 14 reprezentacija, raspodijeljenih u četiri skupine (dvije sa četiri i dvije s tri člana), a pravila su jednaka kao prethodnih sezona. Samo prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina ići će u razigravanje, nakon čega će dvije najuspješnije otići u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Svaka od četiri skupine imat će prvog nositelja, a među njima će zajamčeno biti i hrvatska reprezentacija, zahvaljujući plasmanu na rang listi u Fed kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njoj je Hrvatska trenutno na 24. mjestu, a među sudionicima turnira u Estoniji samo su Srbija i Velika Britanija bolje rangirane. Popis nositelja zaključit će Poljska, što znači da su potencijalni suparnici u skupini Austrija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Latvija, Mađarska, Portugal, Slovenija, Švedska i Turska.

Najbolje rangirana tenisačica prijavljena za nastup u Tallinnu je Latvijka Jelena Ostapenko, sedma igračica svijeta i prošlogodišnja osvajačica French Opena u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.