FIA suspendirala Ogiera zbog nesreće u Zagrebu

Kumrovec, 25.04.2021 - Francuski vozac Sebastien Ogier i njegov suvozac Julien Ingrassia pobjednici su WRC Croatia Rallya nakon zadnjeg brzinca u Kumrovcu. Na slici Sebastien Ogier slavi nakon utrke. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Svjetska automobilistička federacija (FIA) suspendirala je svjetskog prvaka Sebastiena Ogiera na jednu utrku i kaznila ga s 5000 eura zbog nesreće u kojoj je sudjelovao jutros uoči zadnje etape Croatia Rallyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogier se nešto iza 7 sati na Aveniji Dubrovnik neoprezno prestrojavao čime je zapriječio put drugom vozilu koje se zabilo u desnu stranu njegova automobila. Nitko nije ozlijeđen, nego je utvrđena samo materijalna šteta, ali se društvenim mrežama počela širiti snimka incidenta koji se dogodio nakon samog sudara.

Naime, snimljen je kako napušta mjesto nesreće i neopreznim manevrom umalo nalijeće na policajca koji ga je pokušao zaustaviti. Ogier je nakon relija, na kojemu je pobijedio unatoč oštećenom vozilu, ispitan, a nakon toga je FIA sastavila i objavila zapisnik.

“Policajci koji su stigli na mjesto nesreće nisu govorili engleski pa je došao predstavnik momčadi Jarmo Lehtinen. On je telefonski razgovarao s kontrolom relija i s policajcima te je utvrđeno da Ogier može nastaviti prema reliju, ali prema njegovim izjavama ta informacija nije prenesena policajcu koji je stajao ispred vozila. Budući da je Ogier dao iskaz i razmijenio podatke s vozačem drugog vozila smatrao je da može napustiti mjesto događaja. Ogier potpuno razumije da nije trebao tako postupiti i da je njegov potez izgledao vrlo ružno u snimkama koje su se proširile društvenim mrežama. Ogier se ispričao i obećao je da će kontaktirati i vozača drugog vozila i spomenutog policajca kako bi im se ispričao. Disciplinska komisija smatra da izazivanjem nesreće nije prekršio pravila, ali nedoličnim ponašanjem jest. Odgurivanjem policajca uzrokovao je opasnu situaciju što se u ovom sportu mora izbjegavati”, stoji u službenom priopćenju FIA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije te nesreće Ogier je u centru grada prošao kroz crveno svjetlo zbog čega ga je policija kaznila s 3000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.