FIFA će ublažiti ‘duševne boli’ Juventusa: Marko Pjaca tek u listopadu pomaže Hrvatskoj, sjetimo se Eduarda…

Foto: snimka zaslona

Jedan od najtalentiranijih nogometaša Europe i hrvatske reprezentacije Marko Pjaca stradao je na utakmici protiv Estonije, prema prvim informacijama igrač Juventusa potrgao je ligamente koljena, slijedi mu oko šest do osam mjeseci pauze. Dakle, Pjaca je izgubljen za Juventus do kraja sezone, ali i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na predstojećim važnim utakmicama, primjerice protiv Islanda u šestom mjesecu. Tek u listopadu, krajem godine, Pjaca bi se mogao vratiti kako bi u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pomogao Vatrenima. Za vrijeme duge pauze hrvatskom će reprezentativcu plaću davati FIFA s obzirom kako se ozlijedio na utakmici pod njenom organizacijom, drugim riječima, Juventus se osigurao, čelnicima slavnog kluba malo je laknulo, ipak je Pjaca za njih tek investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novim pravilima u slučaju ozlijede igrača na utakmici ili treningu reprezentacije zbog koje neće moći igrati najmanje četiri tjedna, a najviše godinu dana, troškove njegove njegove plaće u tom će vremenu snositi organizator pod čijom se ingerencijom dogodila ozljeda, u slučaju prijateljske utakmice u Tallinnu, protiv Estonije, to je FIFA. Podsjetimo, Hrvatska je u Estoniji poražena s čak tri gola razlike, igrači nisu bili presretni činjenicom da moraju igrati na katastrofalno lošem terenu. Posebno je žestoko reagirao kapetan u Tallinnu Ivan Perišić, koji je uputio prigovor i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru.

No, vratimo se FIFA-i i pravilima, naime, ako igrač mora pauzirati dulje vrijeme, dakle, dulje od 12 mjeseci, FIFA iz programa za zaštitu igrača pokriva plaću ozlijeđenog nogometaša do 20.548 eura dnevno, dakako, za vrijeme dok je izvan terena, dok ne igra. Iako su u Juventusu ljuti zbog svega što se dogodilo s Pjacom u Tallinnu, bijesni jer im propada investicija, kako u Torinu gledaju na Pjacu, FIFA će im ublažiti ”duševne boli.” No, tko će pokriti stvarne boli stvarnom mladiću koji će zbog katastrofalnog terena biti najmanje pola godine izvan terena?

S obzirom na brojne ozljede zadnjih mjeseci, a koje su sve bile dosta teške, pitanje je kako će se i na koji način Pjaca uopće vratiti. Sjetimo se Eduarda da Silve, ozlijedio se na vrhuncu karijere, u Arsenalu i nikad se nije vratio onakav kakav je prije ozlijede bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Pjaca u Juventusu zarađuje 1.8 milijuna eura godišnje, na terenu ga neće biti oko šest, sedam mjeseci, FIFA će mu umjesto Juventusa isplatiti oko milijun eura. Manje bitno, zdravlje ipak nema cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.