Filip Hrgović: Morate ići glavom kroz zid ako želite nešto postići

Foto: snimka zaslona

Gost Dnevnika 3 bio je brončani olimpijac iz Rio de Janeira, boksač Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda sam ostavio dojam u javnosti, neposredno nakon meča, da sam jako nezadovoljan, da to nije ono što sam želio, a to je zlato, ali u svakom slučaju, ovo je olimpijska medalja, i to prva boksačka olimpijska medalja i sretan sam zbog toga, izjavio je Filip Hrgović.

Brončani olimpijac dodao je kako odličje još nije adekvatno proslavio, no slavlje se svakako sprema. Prokomentirao je i uvjete u kojima trenira, a o kojima se nakon osvajanja bronce požalio njegov otac.

Razumijem riječi svog oca koji je nezadovoljan, jer svaki roditelj koji gleda dijete kako se muči, pogotovo u boksu, gdje ga gleda kako se tuče, želi za njega sve najbolje. Nažalost, u Hrvatskoj je situacija takva, pogotovo u našem sportu u kojemu uvjeti nisu bajni, da morate ići “glavom kroz zid” da biste nešto postigli. Tako sam i ja trenirao, bez nekih posebnih uvjeta, i bez uvjeta koje ima moja konkurencija u svijetu, tako da je, u jednu ruku, čudo ovo što smo sve napravili s obzrom na uvjete, rekao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moj idući cilj je da se odmorim, da jednostavno sve izbacim iz glave i stanem na loptu. Već deset godina treniram, spremam se za nešto, pod pritiskom sam i stresom, i fizičkim i psihičkim. Želim se odmoriti, da sve stane na svoje mjesto, pa ću onda odlučiti što ću dalje, hoću li u profesionalce ili ću ostati u amaterskom boksu, izjavio je Hrgović.

Mladima bih poručio da ne očekuju da im itko išta da, nego ako misle nešto napraviti u životu, ili boksu, da moraju ići “glavom kroz zid” kao što sam ja išao, moraju vjerovati u sebe i nikada ne odustati. To je jedini recept da uspiju, ništa drugo, zaključio je Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.