Finale Lige prvaka: Pred Lukom Modrićem još jedan izazov karijere…

epaselect epa09983538 Luka Modric of Real Madrid celebrates with the trophy after the team won the UEFA Champions League final between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France in Saint-Denis, near Paris, France, 28 May 2022. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Približava se jedan od najsvečanijh i sportski najvažnijih događaja godine, pogotovo kad je u pitanju nogomet. Naravno, govorimo o finalu Lige prvaka na Wembleyju, u Londonu, između rekordera Real Madrida i iznenađenja tog natjecanja ove sezone Borussije Dortmund. Utakmica počinje u 21 sat, favorit je, barem po imenima, prema tradicji, Real, koji je zapravo uvijek favorit u Ligi prvaka, nekoć Kupu prvaka. Nitko nema toliko trofeja u ovom natjecanju koliko to ima Kraljevski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno je reći – Luka Modrić

Za hrvatski nogomet ovo finale itekako je značajno zbog neponovljivog kapetana hrvatske reprezentacije i neuništive zvijezde Reala Luke Modrića. Luka ima 39 godina te mogućnost za osvajanje svoje šeste Lige prvaka, što je podatak kakav mora zadiviti i najveće majstore i poklonike ”najvažnije sporedne stvari na svijetu”. Hrvatski veznjak, skromno kao i uvijek, a kako smo već pisali, najavio je spektakl na Wembleyu.

“Šesti trofej za mene bi bilo impresivno dostignuće”, kazao je na tiskovnoj konferenciji Luka Modrić te je govorio i o protekloj sezoni u kojoj je imao znatno manju minutažu nego ranije, ali je isto tako nerijetko kad bi ulazio bio onaj jezičac na vagi koji je Realu donosio pobjede i bodove.

“Istina je da sam ove sezone igrao manje nego ranije, ali za mene, Real Madrid je iznad bilo kojeg igrača. Trenirao sam dobro, ponašao se dobro i bio primjer svojim suigračima. Uvijek sam igrao dobro kada su me trebali”, rekao je hrvatski reprezentativac, pred kojim je finale Lige prvaka, ali i Europsko prvenstvo u Njemačkoj, moguće i njegovo posljednje veliko natjecanja s reprezentacijom. Dakako, posljednje u igračkom smislu, no nikad ne recite nikad glede Modrića i njegovih mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Luka već 12 godina nosi dres Reala, a prema svemu sudeći ostati će još jednu sezonu na Santiago Bernabeu te će na Realovoj travi i završiti veličanstvenu sportsku karijeru kao najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Luka je bez dvojbe jedan od trojice najboljih veznih igrača 21. stoljeća. Osvajač Zlatne lopte. svjetskog srebra, svjetske bronce, finalist Lige nacija… Trofeje s Realom ne treba ni nabrajati, ima ih… I sad? Sad, večeras, je nova prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.